Kuvavuoto: Tässä on Lenovon tuleva kannettava Windows-pelilaite Legion Go - haastaja muun muassa Steam Deckille

Erilaisista kannettavista pelilaitteista on tullut jälleen kasvava ilmiö viime aikoina, muun muassa Valven Steam Deckin ja sen haastajien myötä.

Tietokonevalmistajista myös Lenovo on tuomassa markkinoille oman kannettavan, Windows-käyttöjärjestelmällä varustetun kannettavan pelilaitteen.

Windows Report -sivusto on jakanut tarkkoja virallisia tuotekuvia Lenovon vielä julkistamattomasta Legion Go -laitteesta.

Lenovo on päätynyt muun muassa kilpailijansa Asuksen kannettavasta ROG Ally -pelilaitteesta poiketen modulaariseen rakenteen, joka puolestaan muistuttaa Nintendo Switchiä. Lenovo Legion Go sisältää irroitettavissa olevat ohjainosat näytön molemmin puolin.

Legion Gon ohjaimet ovat irralliset. Kuva: Windows Report.
Legion Gon ohjaimet ovat irralliset. Kuva: Windows Report.

Tarjolla on tavanomaiset monipuoliset painikkeet pelaamiseen sisältäen esimerkiksi joystick-ohjaimet kummallakin puolella. Vasemmalta puolelta löytyy suuntaohjain, oikealta XYAB-painikkeet. Yläkulmista löytyvät myös olkapainikkeet ja takaa vielä erilliset painikkeet. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Lenovo on varustanut joystickit niitä ympäröivällä RGB LED -valaistuksella.

Raportoidusti Lenovo Legion Gon teknisenä perustana voi olla AMD Ryzen 7040 -sarjan suoritin. Näytön kooksi puolestaan kerrotaan 8 tuumaa. Muita teknisiä yksityiskohtia, kuten tarkkuutta tai virkistystaajuutta ei vielä ole tiedossa. Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Windows 11.

Legion Go sisältää lisäksi microSD-muistikorttipaikan, kaksi USB-C-liitäntää sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitännän.

Lenovo on varustanut Legion Gon myös auki kääntyvällä seisontatuella, joka mahdollistaa laitteen asettamisen esimerkiksi pöydälle.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Lenovo aikoo Legion Gon julkistaa. Yksi potentiaalinen ajankohta on elo-syyskuun vaihteessa Berliinin IFA-messujen yhteydessä.

Lenovo Legion Go sisältää seisontatuen. Kuva: Windows Report.
Lenovo Legion Go sisältää seisontatuen. Kuva: Windows Report.