Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto paljasti uuden Google-puhelimen Pixel 5:n myös vihreässä värissä - tällainen puhelin ensi viikolla julkistetaan

Google tulee julkistamaan ensi viikon keskiviikkona 30. syyskuuta laiteuutuutensa – uudet 5G-älypuhelimet Pixel 5:n ja Pixel 4a 5G:n, uuden Chromecastin Google TV:llä sekä uuden Nest Audio -älykaiuttimen.

Tulevat uutuudet ovat kuitenkin paljastuneet jo ennakkoon kattavasti, eikä Googlelle ole jäänyt enää ensi viikoksi paljoakaan uutta kerrottavaa.

Viimeisimpänä nyt viralliset kuvat ovat paljastuneet myös Pixel 5:n toisesta, mintunvihreästä värivaihtoehdosta. Oheiset kuvat julkaisi Twitterissä vuotaja Evan Blass, eli evleaks.

Google Pixel 5 mintunvihreänä. Kuva: Evan Blass / evleaks.

Google Pixel 5 mintunvihreänä. Kuva: Evan Blass / evleaks.

Pixel 5 on yhdessä jo myös kattavasti paljastuneen Pixel 4a 5G:n kanssa Googlen ensimmäinen älypuhelin 5G-yhteyksillä.

Järjestelmäpiirinä molemmissa Googlen uusissa 5G-puhelimissa on Qualcommin Snapdragon 765G, eli tänä vuonna Pixel-puhelinsarjassa ei nähdä yhtään varsinaista huippuluokan tekniikalla eli Snapdragon 8 -sarjan piirillä varustettua älypuhelinta.

Pixel 5:ssä on 6-tuumainen OLED-näyttö 2340×1080 pikselin tarkkuudella ja 432 pikselin tiheydellä. Kuvasuhde on 19,5:9, ja näyttö tukee myös korkeaa 90 hertsin virkistystaajuutta. Näyttölasina on Gorilla Glass 6.

RAM-käyttömuistia Pixel 5:ssä on 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua.

Takakameroita Pixel 5:ssä on kaksi: 12,2 megapikselin PDAF-tarkenteinen pääkamera 1,4 mikronin pikseleillä ja f/1,7-aukolla. Toisena kamerana myös 16 megapikselin ja 107 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla.

Näytön vasemman yläkulman reiässä sijaitseva etukamera puolestaan on kiinteätarkenteinen 8-megapikselinen f/2,0 aukolla.

Takakamera kykenee jopa 4K-videokuvaukseen 60 ruudun sekuntitahdilla tai 240 ruudun hidastuskuvaukseen 1080p-tarkkuudella.

Pixel 5:een povataan myös 4 000 milliampeeritunnin akkua 18 watin pikalatauksella. Lisäksi mukana on luonnollisesti USB-C-liitäntä sekä Wi-Fi / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet. Erillistä kuulokeliitäntää ei ole, mutta puhelin on vesi- ja pölytiivis IP68-luokituksen mukaisesti.

Saksassa puhelimen hinnan pitäisi olla 629 euroa.

Pixel 5 ja Pixel 4a 5G ovat tulossa markkinoille suoraan tuoreella Android 11 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettuna.