Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: OnePlus 7T Pro virallisessa markkinointikuvassa – ei suuria muutoksia edeltäjästä

OnePlus kertoi aiemmin tällä viikolla julkaisevansa OnePlus 7T -sarjan älypuhelimet Euroopassa Lontoossa 10. lokakuuta. Ensivilkaisu OnePlus 7T -sarjasta nähdään puolestaan OnePlussan mukaan jo 26. syyskuuta Yhdysvalloissa sekä Intiassa, jossa se julkistaa samalla myös OnePlus TV -televisionsa.

Nyt vuotaja OnLeaks on julkaissut yltä löytyvän markkinointikuvan OnePlus 7T Prosta yhdessä iGeeksBlog-sivuston kanssa. Siinä puhelin nähdään uutena Haze Blue -värivaihtoehtona. Muutokset rakenteessa kevään OnePlus 7 Prosta ovat lähes olemattomia – takana ilmeisesti lasertarkennuksen anturi on kuitenkin siirtynyt kamerakohouman alueelta sen rinnalle.

OnePlus itse julkaisi jo eilen edullisemmasta tulevasta OnePlus 7T -älypuhelimesta myös kaksi kuvaa, jotka paljastivat puhelimen uudistuneen takadesignin pyöreällä kamerakohoumalla sekä tyylikkään sinisen, mattapintaisen värivaihtoehdon. Kyljillä tutuilla paikoillaan nähdään virtapainike, hiljennyskytkin sekä äänenvoimakkuuden säätöpainike.

Tämä OnePlus 7T:stä ja OnePlus 7T Prosta tiedetään jo

OnLeaks julkaisi OnePlus 7T Pron mallinnoskuvat aiemmin yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa OnePlus 7T:n yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa. OnLeaks ja muut vuotajat, kuten luotettavina pidetyt Max J. ja Ishan Agarwal, ovat myös paljastaneet tietoa uutuuksien teknisistä ominaisuuksista.

Tällä kertaa OnePlus 7T tulee uudistumaan merkittävästi edeltäjäänsä OnePlus 7:ään verrattuna, kun taas OnePlus 7T Pron uudistukset edeltäjästään OnePlus 7 Prosta ovat jäämässä vähäisiksi.

OnePlussan julkaisema virallinen kuva OnePlus 7T:stä.
OnePlussan julkaisema virallinen kuva OnePlus 7T:stä.
OnePlussan julkaisema kuva OnePlus 7T:stä vahvistaa myös kolme takakameraa.
OnePlussan julkaisema kuva OnePlus 7T:stä vahvistaa myös kolme takakameraa.

OnePlus 7T:n paljastuneet tekniset tiedot:

 • Mattapintaiseksi viimeistelty takalasipinta
 • 6,55 tuuman tasainen Fluid AMOLED HDR10+ -näyttö 20:9-kuvasuhteella 2440×1080 pikselillä (402 pikseliä tuumaa kohti) ja 90 hertsin virkistystaajuudella
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Kolme takakameraa
  • Pääkamera 48 megapikseliä f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 2x optisen zoomin telekamera 12 megapikseliä f/2,2-aukolla
  • 117 asteen ultralaajakulmakamera 16 megapikseliä f/2,2-aukolla
 • Näyttöloven etukamera 16 megapikseliä f/2,0-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
 • 3 800 milliampeeritunnin akku
 • OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus (20 prosenttia nopeampi kuin OnePlus 7 Prossa)
 • Android 10 + OxygenOS -ohjelmisto

OnePlus 7T Pron paljastuneet tekniset tiedot:

 • Mattapintaiseksi viimeistelty takalasipinta
 • 6,67 tuuman sivuille kaartuva Fluid AMOLED HDR10+ -näyttö 19;5:9-kuvasuhteella ja 3120×1440 pikselillä (516 pikseliä tuumaa kohti) ja 90 hertsin virkistystaajuudella
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Kolme takakameraa
  • Pääkamera 48 megapikseliä f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 3x optisen zoomin telekamera 8 megapikseliä f/2,4-aukolla
  • 117 asteen ultralaajakulmakamera 16 megapikseliä f/2,2-aukolla
 • Esiin nouseva etukamera 16 megapikseliä f/2,0-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (McLaren Edition: 12 gigatavua)
 • 256 gigatavua tallennusmuistia
 • 4 085 milliampeeritunnin akku
 • OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus
 • Android 10 + OxygenOS -ohjelmisto

Mallinnoskuvien OnePlus 7T -puhelin näyttää edelleen etupuolelta OnePlus 7:ltä sekä sen edeltäjältä OnePlus 6T:ltä pehmeästi muotoillulla lovella etukameralle. Takana nähdään uusi pyöreä kamera-alue, jolle on sijoitettu riviin kolme kameraa – yksi enemmän kuin OnePlus 7:ssä. OnePlus 7T Pro säilyy muodoiltaan käytännössä ennallaan edeltäjäänsä OnePlus 7 Prohon verrattuna mutta värivaihtoehtona on uusi Haze Blue. Lisäksi OnePlus 7T Pro on tulossa saataville myös McLaren-erikoisversiona OnePlus 6T:n tavoin.

Alla aiemmin julkaistu OnLeaksin kuva OnePlus 7T:stä. Lopulta pyöreällä takakamera-aluella ei nähdä uusien virallisten kuvien perusteella alla kuvassa nähtyjä kameroita ympäröiviä viivoja.

OnePlus 7T -mallinnos. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.
OnePlus 7T -mallinnos. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.

Designin ohella myöskään OnePlus 7T Pron ominaisuuksissa ei tulla näkemään suuria parannuksia. Järjestelmäpiiri on vaihtumassa Qualcommin päivitettyyn ja hieman tehokkaampaan Snapdragon 855+:aan. Lisäksi akun kapasiteetti on kasvamassa hieman olla 4 085 milliampeerituntia, kun se OnePlus 7 Prossa on 4 000 milliampeerituntia. Akun pikalataus nopeutuu aiemmin raportoidusti myös hieman, vaikka wattimäärä pysyy ennallaan: Warp Charge 30T (5A/6A) lataa akun 20 minuutissa tyhjästä 50 prosentin varaukseen ja täyteen 65 minuutissa.

OnePlus 7T Pron design on säilymässä samanlaisena OnePlus 7 Pron kanssa. Puhelimesta on tulossa myös McLaren-erikoisversio. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
OnePlus 7T Pron design on säilymässä samanlaisena OnePlus 7 Pron kanssa. Puhelimesta on tulossa myös McLaren-erikoisversio. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.

Ohjelmistopuolella uusiin OnePlus-puhelimiin odotetaan kameraan uutta makrokuvaustilaa, videokuvaukseen tiedostokokoja pienentävää HEVC-koodausta ja lisäksi parempaa hybridikuvanvakautusta. Uutta olisivat myös 10 sekuntiin yltävät 960 ruutua sekunnissa -hidastusvideot ja videokuvaus myös ultralaajakulmakameralla.

Markkinoille uusia puhelimia odotetaan heti Android 10 -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla OxygenOS-ohjelmistolla varustettuna.

Jos OnePlus 7T Pron uudistukset ovat jäämässä pieniksi, samanaikaisesti OnePlus 7T on uudistumassa enemmän verrattuna OnePlus 7:ään.

OnePlus 7T sisältää hieman edeltäjiään kookkaamman 6,55 tuuman AMOLED-näytön. Näytön virkistystaajuus on myös tavallista korkeammat 90 hertsiä kuten jo OnePlus 7 Prossa, joka on saanut paljon kiitosta sulavasti toimivasta näytöstään.

Järjestelmäpiirinä OnePlus 7T:ssä pitäisi olla myös tehokkaampi Qualcomm Snapdragon 855+, akun kapasiteetti kasvaisi 100 milliampeeritunnilla 3 800 milliampeerituntiin ja takakameroiden lukumäärä kasvaa kolmeen – 48 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 12 megapikselin telekamera, kun OnePlus 7:ssä on 48 megapikselin pääkameran ohella vain 5 megapikselin apukamera syvyyden hahmottamiseksi. Muutos kameroissa on siis erittäin merkittävä. Etukameran tarkkuus on tietojen mukaan yhä 16 megapikseliä.

OnePlus 7T:ssä telekamera tarjoaa kuullun mukaan 2x-tasolle optista zoomia, kun OnePlus 7 Pron ja huhujen mukaan myös OnePlus 7T Pron telekameran optinen zoom on 3x-tasoa.

Qualcommin mukaan sen hiljattain esitelty ja OnePlus-puhelimiin päivityksenä povattu Snapdragon 855+ -piiri tarjoaa 15 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn kuin aiempi huippupiiri Snapdragon 855. Myös peruslaskennan osalta tehokkaimman ytimen kellotaajuus on nostettu 2,96 gigahertsiin 2,84 gigahertsistä eli neljä prosenttia korkeammaksi.

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on jo vahvistanut, että OnePlus on tuomassa tänä vuonna markkinoille vielä toisen 5G-älypuhelinmallin nykyisen OnePlus 7 Pro 5G:n jatkoksi.