Kuvavuoto: Googlen tuleva keskihintaluokan Pixel 7a -älypuhelin paljastui kolmena värivaihtoehtona virallisissa tuotekuvissa

Googlen tulevan keskihintaluokan Pixel 7a -älypuhelimen tuotekuvat ovat paljastuneet tuoreimmassa vuodossa.

Vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks paljasti Pixel 7a:n kolmen eri värivaihtoehdon tuotekuvat yhteistyössä MySmartPrice-sivuston kanssa.

Pixel 7a on jo aiemmin nähty mallinnos- ja valokuvavuodoissa, mutta nyt se paljastui ensi kerran virallisissa tuotekuvissa.

Mahdollinen julkistusajankohta Pixel 7a on Google I/O -tapahtumassa 10. toukokuuta.

Ulkoisesti Pixel 7a muistuttaa vahvasti edeltäjäänsä Pixel 6a:ta. Muotoilun peruslinjat ja esimerkiksi verrattain kookkaat reunukset näytön ovat säilyneet ennallaan. Designiin on kuitenkin tehty pientä hienosäätöä: takana puhelimen levyinen kamerakohouma sijaitsee hieman entistä alempana, ja vastaa nyt ilmeisesti metallisena Pixel 7:ää ja Pixel 7 Prota.

Pixel 7a:ta on huhuttu aiemmin kolmena eri värivaihtoehtona, jotka on nyt nähty uusissa kuvissa. Nimiltään uudet värit ovat tummanharmaa Carbon, valkoinen Cotton ja vaaleansininen Arctic Blue.

Sivuilla Pixel 7a:ssa on antennijuovat, joka samalla kertoo niiden olevan metallia.

Google Pixel 7a, Cotton. Kuva: OnLeaks / MySmartPrice.
Google Pixel 7a, Cotton. Kuva: OnLeaks / MySmartPrice.
Google Pixel 7a, Arctic Blue. Kuva: OnLeaks / MySmartPrice.
Google Pixel 7a, Arctic Blue. Kuva: OnLeaks / MySmartPrice.

Aiempien paljastusten perusteellla Pixel 7a:n odotetaan tarjoavan keskihintaluokassa mielenkiintoisen ominaisuuskattauksen.

Etupuolelta pitäisi löytyä 6,1 tuuman ja Full HD+ -tarkkuuden AMOLED-näyttö. Uutuutena näytössä odotetaan olevan 90 hertsin virkistystaajuus.

Järjestelmäpiirinä Pixel 7a:n pitäisi sisältää sama Google Tensor G2 kuin Pixel 7 -huippupuhelimissakin, joten suorituskyvyn osalta keskihintaluokassa Pixel 7a on lähtökohdiltaan varsin vakuuttava.

Taakse odotetaan uutta 64 megapikselin pääkameraa Sony IMX787 -kennolla sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakameraa. Edeltävässä toukokuussa 2022 lanseeratussa Pixel 6a:ssa pääkamerankin tarkkuus oli vasta vain 12 megapikseliä. Takakameroita on edelleen kaksi kappaletta – pääkameran rinnalta pitäisi löytyä edelleen ultralaajakulmakamera.

Lisäksi Pixel 7a:n odotetaan tukevan langatonta latausta, joka on mielenkiintoinen ominaisuus keskihintaluokassa. Tuetun langattoman latauksen tehon tosin pitäisi olla vain 5 wattia.