Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Amazonin hittituotteesta tulossa näytöllinen versio

Amazonin erityisesti Yhdysvalloissa suosituksi noussut Echo-älykaiutin on huhutusti pian saamassa rinnalleen myös näytöllä varustetun uuden version. Nyt tulevasta laitteesta paljastuivat ensimmäiset kuvat – suoraan Amazonin omilta palvelimilta.

Ensimmäisenä matalamman tarkkuuden kuvan julkaisi AFTVnews-sivusto, jonka jälkeen tuttu vuotaja Evan Blass julkaisi tarkemman kuvan ja lisäsi mukaan myös toisen kuvan valkoisesta väriversiosta.

Echo-kaiutin sisältää Alexaksi nimetyn älykkään virtuaaliavustajan. Verkkokauppajätti Amazonin Echon yllättävä menestys on saanut myös kilpailijat heräämään. Google on jo tuonut markkinoille oman Home-älykaiuttimensa ja Applen huhutaan esittelevän sellaisen 5. kesäkuuta WWDC-kehittäjäkonferenssinsa avaavassa julkistustilaisuudessa.

Amazonin uutuus tullaan tietojen mukaan esittelemään myös jo myöhemmin tässä kuussa ja siitä on tulossa Amazonin Alexa-laitteiden lippulaiva. Näytön koko laitteessa on 7 tuumaa. Näytön yläpuolella näyttäisi olevan kamera ja alapuolella tietenkin suurikokoinen kaiutinritilä. Näytöllä nähdään kellonaika- ja säätiedot, kalenteritapahtumatietoja sekä ilmoituskuvake.

Mielenkiintoisesti Applen markkinointijohtaja Phil Schiller kuulostaa tuoreessa haastattelussa väheksyvän vain puheeseen perustuvia laitteita, jollaista Applelta odotetaan. ”On monia hetkiä, jolloin ääniavustaja on todella hyödyllinen mutta se ei tarkoita, ettet koskaan haluaisi näyttöä”, kommentoi Schiller. ”En usko, että idea näytöttömyydestä sopii koviin moniin tilanteisiin.” Applen älykaiuttimeen ei odoteta näyttöä.

Amazon julkisti hiljattain myös Echo Look -kameran, joka on suunnattu erityisesti tyylivinkkien antamiseen.