Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuva jättää tulkinnan varaa – vihjaileeko HMD Global jo Nokia 7 -julkistuksesta Kiinassa?

Suomalainen HMD Global pitää 19. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa keskitytään oletettavasti uusiin tuotteisiin, jotka on tarkoitettu nimenomaan Kiinan markkinoille. Todennäköisintä on, että piakkoin nähdään kaksi uutta Nokian nimeä kantavaa älypuhelinta.

Viime kuussa mallinumerot TA-1041 ja TA-1042 läpäisivät viranomaistarkastuksen Kiinassa, ja tietojen perusteella molemmat mallit tukevat pikalatausta. Tästä voidaan olettaa, että julkistettavat mallit kuuluvat vähintään keskiluokkaan, ja yksi mahdollisuus onkin, että tulossa on sekä 4 gigatavun että 6 gigatavun RAM-muistilla varustettu Nokia 8 Kiinan markkinoille.

Toinen mahdollisuus on Nokia 7. Nokia-tuotteita myyvän TMall-kaupan internet-sivuilla olevassa kuvassa on käytetty hieman kummallisessa yhteydessä kiinan kielen sanaa ”qi”, joka yksinään ilman kontekstia tarkoittaa numeroa seitsemän. Lisäksi kuvan taustalla näkyy Nokian OZO-kameran siluetti.

Nokia 7 -mallista on huhuttu kolmea varianttia: tehokkain 4 gigatavun RAM-muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla varustettu malli saisi seurakseen 3 gigatavun RAM-muistilla varustetun mallin samalla tallennustilalla, sekä oletettavasti halvimman version, joka tulee 3 gigatavun RAM-muistilla ja 32 gigatavun tallennustilalla. Mikäli huhuihin on luottaminen, olisi Nokia 7 varustettu Qualcommin Snapdragon 630 -järjestelmäpiirillä, OZO Audio -tuella ja Dual-Sight-kameraominaisuudella, joka mahdollistaa niin sanotun bothie-kuvauksen.

Tietenkin mahdollista on myös, että HMD on käyttänyt qi-sanaa ilman sen suurempia piilomerkityksiä ja näemme kaksi uutta Nokia 8 –versiota. Pian se selviää.