Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kolme tulevaa iPhone-mallia esillä uusissa rakennekuvissa

Applen iPhone-julkistukseen on aikaa vielä näillä näkymin ainakin reilut kaksi kuukautta mutta huhut jatkuvat.

Tällä kertaa verkossa pyörivät CAD-suunnittelutiedostokuvat kolmesta tulevasta iPhone-mallista. Oheiset kuvat on jaettu muun muassa /Leaks-sivustolla.

Uudet mallit ovat suorat seuraajat nykyisille iPhone XR:lle, iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille. XS-mallien seuraajat ovat koodinimiltään aiemmin raportoidusti D43 ja D44 ja iPhone XR:n seuraaja N104.

Design uusissa malleissa tulee säilymään pitkälti ennallaan lukuun ottamatta takakamera-alueen muutoksia. Kohouma on uutuuksissa muuttumassa neliön muotoiseksi. Ainakin huippu-iPhoneissa korotettu alue voi raportoidusti olla samaa lasipalaa kuin muu takapinta.

iPhone XS Maxin seuraaja.
iPhone XS Maxin seuraaja.
iPhone XS:n seuraaja.
iPhone XS:n seuraaja.
iPhone XR:n seuraaja.
iPhone XR:n seuraaja.

Luotettavaksi osoittautunut OnLeaks on julkaissut aiemmin kaikista kolmesta tulevasta iPhone-mallista alta löytyviä mallinnoskuvia (iPhone XR:n seuraajaiPhone XS ja XS Maxin seuraajat), jotka ovat yhteneviä nyt nähtyjen uusien rakennekuvien kanssa.

Kaikki seuraavan sukupolven iPhone-mallit tulevat saamaan edeltäjiinsä verrattuna yhden lisäkameran. iPhone XS:n ja XS Maxin seuraajissa takakameroita tulee olemaan siis kolme ja iPhone XR:n seuraajassa kaksi. Huippumalleissa uusi lisäys on ultralaajakulmakamera. Lisäksi pääkameran ohella mukana tulee olemaan yhä telekamera, myös iPhone XR:n seuraajassa. Takalasi voi olla uudistuksena tulevissa iPhone-malleissa yhtenäinen kattaen myös kamera-alueen. Lisäksi pieni ulkoinen muutos on hiljennyskytkimen muodonmuutos pyöreäksi.

iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat noin puoli millimetriä paksumpia raporttien mukaan.

Aiempien paljastusten perusteella Apple tulee lisäämään uutena ominaisuutena käänteisen langattoman latauksen, joka mahdollistaa langatonta latausta tukevan AirPods-kotelon sekä muiden laitteiden lataamisen asettamalla ne iPhonen takapinnan päälle. Applen on raportoitu samalla kasvattavan myös akkujen kapasiteettia uusissa iPhone-malleissa.

Muita uusiin iPhoneihin odotettavia uudistuksia ovat parannettu Face ID -kasvojentunnistus, etukameran tarkkuuden kasvu 7 megapikselistä 12 megapikseliin sekä tietenkin uusi seuraavan sukupolven Apple A13 -järjestelmäpiiri, jonka tuotannon on kerrottu jo lähteneen käyntiin.

Apple on julkistanut uudet iPhonensa viime vuosina syyskuussa eikä toistaiseksi ole mitään merkkejä, etteikö sama aikataulu toistuisi tänäkin vuonna.

Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.
Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.
iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.
iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.