Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Katsaus huhuihin: Tämä tulevista OnePlus 9 -sarjan puhelimista tiedetään toistaiseksi - odotuksissa jopa kolme uutuutta

OnePlus 9 -puhelimet kuuluvat alkuvuoden 2021 mielenkiintoisimpiin uutuuksiin älypuhelinmarkkinoilla.

OnePlussalta odotetaan alkuvuoden aikana markkinoille seuraavan sukupolven huippupuhelimia, eli OnePlus 9 -sarjaa. OnePlus 9:stä ja OnePlus 9 Prosta onkin jo paljastunut muutamia keskeisiä tietoja. Huippukaksikon rinnalla OnePlussalta on raportoidusti tulossa myös edullisempi OnePlus 9E tai OnePlus 9 Lite -malli.

Tällä hetkellä eniten tietoa on paljastunut OnePlus 9:stä, jonka prototyyppi on nähty myös vuotaneissa live-kuvissa – ja lopulta samainen prototyyppi myös kaupattiin eBay-markkinapaikalla.

Toistaiseksi yksi avoin kysymys OnePlus 9 -puhelinten suhteen on aikataulu. Huhut ja raportit ovat kertoneet mahdollisesta lanseerauksesta vasta maaliskuussa, mutta monet asiat, kuten jo nähdyt vuodot, kilpailijoiden kuten Samsungin ja Xiaomin varhaisemmilla Galaxy S21 ja Mi 11 -lanseerauksilla asettama kilpailupaine sekä OnePlus 8 -puhelinten heikentyvä saatavuus vihjaavat julkaisun voivan tapahtua mahdollisesti jo maaliskuuta aiemmin.

Alla käymme läpi mitä tulevista OnePlus-puhelimista toistaiseksi on paljastunut. Luonnollisesti kaikki tiedot ovat toistaiseksi epävirallisia, eivätkä siten välttämättä totuudenmukaisia ja/tai lopullisia.

OnePlus 9

OnePlus 9:n prototyyppi edestä ja takaa. Kuvat: Phone Arena.
OnePlus 9:n prototyyppi edestä ja takaa. Kuvat: Phone Arena.
 • 6,55 tuuman tasainen AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä
 • Kolme takakameraa: 48 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakamera, kolmas takakamera todennäköisesti matalan tarkkuuden makro-, monokromi- tai syvyyskamera
 • Etukamera näytön vasemman yläkulman reiässä
 • Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri
 • Vähintään 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • Vähintään 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, ei muistikorttipaikkaa
 • Todennäköisesti vähintään 65 watin Warp Charge -pikalataus
 • Langaton lataus

OnePlus 9:n näytön koko on vuotojen perusteella säilymässä ennallaan 6,55 tuumassa verrattuna edeltävään OnePlus 8T -malliin, jonka tavoin myös OnePlus 9:ssä on tasainen näyttöpaneeli. 20:9-kuvasuhteen näytön tarkkuus on myös yhä 2400×1080 pikseliä ja virkistystaajuus yltää 120 hertsiin. Etupuolelta OnePlus 9 onkin pitkälti kuin OnePlus 8T, mukaan lukien myös näytön vasempaan yläkulmaan sijoitettu etukamerareikä.

Takana OnePlus 9:ssä sijaitsee kolme kameraa osana pyöristetyn nelikulmion muotoista kamera-aluetta. Kaksi kameralinsseistä on kooltaan merkittävästi kolmatta suurempia, ja aiemman huhun mukaan kyse näissä olisi 48 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakamerasta. Kolmas kamera voi olla esimerkiksi matalan tarkkuuden makro-, monokromi- tai syvyyskamera. Lisäksi kameroiden rinnalla nähdään kaksisävyinen LED-kuvausvalo.

OnePlus 9 -prototyypin takakamera-alue. Kuva: Phone Arena.
OnePlus 9 -prototyypin takakamera-alue. Kuva: Phone Arena.

Sisuksissa OnePlus 9 sisältää Qualcommin joulukuun alussa julkistaman uuden huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin. Kuvissa paljastuneessa puhelinyksilössä RAM-käyttömuistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua. Tuttuun OnePlus-tyyliin muistikorttipaikkaa ei ole.

Yhtenä uudistuksena verrattuna edeltäviin OnePlus 8:aan ja 8T:hen, on myös OnePlus 9 saamassa aiemman OnePlus 8 Pron ja tulevan sisarmallinsa OnePlus 9 Pron tavoin tuen akun langattomalle lataukselle. OnePlus 9:n osalta tuetun langattoman latauksen tehosta ei kuitenkaan ole vielä tietoa.

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pron mallinnos. Kuva: OnLeaks / Voice.
OnePlus 9 Pron mallinnos. Kuva: OnLeaks / Voice.
 • Sivuille kaartuva noin 6,7 tuuman AMOLED-näyttö todennäköisesti OnePlus 9:tä suuremmalla tarkkuudella
 • Todennäköisesti neljä takakameraa
 • Etukamera näytön vasemman yläkulman reiässä
 • Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri
 • Todennäköisesti vähintään 65 watin Warp Charge -pikalataus
 • Langaton lataus jopa 45 watin teholla

OnePlus 9:n lisäksi tulossa on OnePlus 9 Pro -huippumalli. OnePlus 8 Pro ei saanut seuraajaa syksyllä 2020 OnePlus 8T:n rinnalla – lähinnä todennäköisesti, koska mahdolliset uudistukset OnePlus 8 Prosta olisivat jääneet varsin vähäisiksi.

OnePlus 9 Prosta mallinnoskuvia on julkaissut aiemmin tuttu ja luotettava vuotaja OnLeaks Voice-sivustolla.

Mallinnoksissa OnePlus 9 Prosta on nähty yhä sen edeltäjän tavoin sivuille kaartuva, tietojen mukaan noin 6,7 tuuman näyttö sekä näytön vasemmassa yläkulmassa reikä yksittäiselle etukameralle. Takana puolestaan pyöristetyn suorakulmion muotoinen kamera-alue on sijoitettu vasempaan yläkulmaan ja sisältää mallinnosten mukaan neljä kameraa. OnLeaks varoitti kuitenkin OnePlus 9 Pro -mallinnostensa yksityiskohtien olevan vielä osittain epävarmoja, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi kameroiden voivan vielä erota mallinnoksissa nähdystä.

OnePlus 9 Prohon sopii odottaa edelleen edeltäjänsä OnePlus 8 Pron tavoin optisen zoomin telekameraa, joka näyttää puuttuvan yhä OnePlus 8:n tavoin OnePlus 9:stä. Telekameran ja erilaisen, sivuille kaartuvan ja muuten todennäköisesti ominaisuuksiltaan paremman näytön lisäksi OnePlus 9 Pron erona OnePlus 9:stä saattaa yhä säilyä IP-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne, joskaan varmistusta tämän suhteen ei vielä ole.

Myös OnePlus 9 Pro sisältää huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin.

Langattoman latauksen osalta vuotaja Max Jambor on kertonut OnePlus 9 Pron tukevan jopa 45 watin tehoa, kun OnePlus 8 Prossa langattoman latauksen teho yhdessä OnePlussan Warp Charge 30 Wireless Chargerin kanssa ylsi vasta 30 wattiin. Tuettuna OnePlus 9 Prossa on myös käänteinen langaton lataus muiden laitteiden lataamiseen puhelimesta, mutta toki huomattavasti matalammalla teholla.

OnePlus 9E tai OnePlus 9 Lite

 • 90 tai 120 hertsin virkistystaajuuden AMOLED-näyttö
 • Qualcomm Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri
 • Todennäköisesti vähintään 65 watin Warp Charge -pikalataus

OnePlus 9:n ja 9 Pron lisäksi OnePlus 9 -mallisarjaan odotetaan myös edullisempaa OnePlus 9E / OnePlus 9 LIte -mallia, jossa huhujen mukaan olisi Qualcommin vuoden 2020 Snapdragon 865 -huippupiiri.

Puhelimesta tietoja on paljastunut toistaiseksi lähinnä Android Central -sivusto.

Keskeinen ero OnePlus 9E:ssä tai OnePlus 9 Litessä kahdesta muusta OnePlus 9 -sarjalaisesta tulee olemaan järjestelmäpiirissä, joka tulee edullisemmassa mallissa olemaan jo vuoden 2020 OnePlus 8 / 8 Pro / 8T -malleista tuttu Qualcomm Snapdragon 865. Myös Snapdragon 865:n suorituskyky on edelleen hyvä, mutta kuitenkin jonkin verran uutta Snapdragon 888 -piiriä heikompi. Qualcommin mukaan Snapdragon 888:n suorituskyky on karkeasti noin neljänneksen parempi kuin 865:n.

Muiden ominaisuuksien osalta tarkkoja tietoja ei vielä ole, mutta raportoidusti puhelin tulee muistuttamaan tekniikaltaan OnePlus 8T:tä. On vielä epäselvää, mikä tulevassa uutuudessa on uutta 8T:hen verrattuna eli mikä on perusteena 8T:n todennäköiselle korvaamiselle uutuudella.

Android Centralin mukaan puhelimeen voidaan odottaa korkean 90 tai 120 hertsin virkistystaajuuden AMOLED-näyttöä ja 65 watin Warp Charge 65 -pikalalatausta.

OnePlus 9 -sarjan edullisen mallin voidaan odottaa olevan kahta muuta vaatimattomampi myös kameroiltaan, minkä lisäksi todennäköisesti esimerkiksi langatonta latausta se tuskin tulee tukemaan.