Julkistetaanko OnePlus 12 jo marraskuussa? Vuotaja paljasti lisää teknisiä yksityiskohtia tulevasta OnePlus-huippupuhelimesta

OnePlus 12 on tuomassa monia parannuksia.

OnePlussan saatua 19. lokakuuta julkistettua ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa OnePlus Openin kääntyvät katseet huhuissa entistä vahvemmin OnePlussan seuraavaan lippulaivapuhelimeen OnePlus 12:een.

OnePlus 12:sta on nähty jo aiemmin mallinnoskuvia. Viime aikoina vuotaja nimimerkillä Digital chat station on paljastanut OnePlus-uutuudesta runsaasti lisää yksityiskohtaisia teknisiä tietoja.

OnePlus 12:n julkistus ainakin Kiinassa voikin olla jo yllättävän lähellä, sillä lähes järjestäen kaikkien Android-puhelinvalmistajien odotetaan esittelevän seuraavan sukupolven huippupuhelimensa hieman tavallista aiemmin, kun myös niiden Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin julkistus tapahtuu myös poikkeuksellisesti jo lokakuussa. Qualcomm on julkistamassa Snapdragon 8 Gen 3:n 24. lokakuuta alkavan Snapdragon Summit -tapahtumansa yhteydessä.

OnePlus 12:n julkistuksen Kiinassa on raportoitu voivan tapahtua jo marraskuussa ja hieman myöhemmin globaaleillekin markkinoille.

OnePlus 12 tulee perustumaan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirille. Muutenkin teknisesti siinä tullaan näkemään useita edistysaskeleita edeltäjästään OnePlus 11:stä, jonka OnePlus toi Suomessa myyntiin helmikuussa 2023.

Puhelimen näytön osalta vuotaja Digital chat station on kertonut kooksi hieman edeltäjää suuremmat 6,82 tuumaa ja tarkkuudeksi 3168×1440 pikseliä. 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävän LTPO-teknologian AMOLED-näytön PWM-kirkkaudensäädön pitäisi toimia 2 160 hertsin taajuudella ja kirkkauden yltää ainakin 2 600 nitiin. Tosin OnePlus on esittelemässä BOE:n kanssa myös jopa 3 000 nitin kirkkauteen yltävän näytön, jota on myös povattu OnePlus 12:n osaksi. OnePlus Openissa näyttöjen ilmoitettu kirkkaus yltää huipussaan 2 800 nitiin.

Aiemmin vuotaja Digital chat station paljasti myös tietoja OnePlus 12:n takakameroista, joiden pitäisi olla:

  • 50 megaikselin pääkamera 23 mm -polttovälillä, 1/1,4″-koon Sony IMX966 -kennolla ja f/1,7-aukolla
  • 48 megapikselin ultralaajakulmakamera 14 mm -polttovälillä, 1/2″-koon kennolla ja f/2,2-aukolla
  • 64 megapikselin 3x optisen zoomin periskooppirakenteinen telekamera 70 mm -polttovälillä, 1/2″-koon OmniVision OV64B -kennolla, f/2,5-aukolla ja optisella kuvanvakaimella

Mainittua Sony IMX966 -kennoa ei ole vielä julkistettu, joten se voi olla kokonaan uusi tuttavuus. Ultralaajakulma- ja telekamerat vastaavat OnePlus Openia.

Muina ominaisuuksia RAM-käyttömuistia OnePlus 12 on ainakin Kiinassa huippuversiossaan saamassa jopa 24 gigatavua ja tallennusmuistia 1 teratavun.

Akun kapasiteetiksi odotetaan 5 400 milliampeerituntia (8 prosenttia enemmän kuin OnePlus 11:ssä), ja 100 watin pikalatauksen ohella sen pitäisi jälleen tukea myös 50 watin langatonta latausta, kertoo Digital chat station. OnePlus 11:stä tuki langattomalle lataukselle puuttui.

USB-C-liitännän osalta OnePlus 12 on sisältämässä Digital chat stationin mukaan tarkemmin määrittelemättömän USB 3.2 -tuen. Se tarkoittaa jälleen 5 tai 10 Gbit/s -tiedonsiirtonopeutta, kun OnePlus 11:ssä oli edeltäjistään poiketen USB 2.0 -portti vain 480 Mbit/s -nopeudella. Uutena ominaisuutena verrattuna OnePlus 11:een on myös infrapunalähetin, jonka OnePlus sisällytti jo myös Openiin.

Lisäksi Digital chat station on kertonut OnePlus 12:n olevan tulossa saataville mustan ja vihreän ohella uutena valkoisena värivaihtoehtona.

OnePlus 12:sta on nähty jo aiemmin mallinnoskuvia. Vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks viimeksi syyskuussa mallinnoskuvia yhteistyössä MySmartPrice-sivuston kanssa.

OnePlus 12:n syyskuussa julkaistu mallinnos. Kuva: OnLeaks / MySmartPrice.
OnePlus 12:n syyskuussa julkaistu mallinnos. Kuva: OnLeaks / MySmartPrice.

Pääosin OnePlus 12 on jatkamssa designiltaan pääosin OnePlus 11:n linjoilla. Takana on pyöreä kamerakohouma, joka OnePlus 11:ää muistuttavalla tavalla yhdistyy sivurungon kanssa. Edessä etukamera on sijoitettu näytön yläreunan keskelle, ei enää vasempaan yläkulmaan.

Kameroiden osalta OnePlus 12 on tiettävästi jatkamassa edeltävistä OnePlus-huippupuhelimista tuttua Hasselblad-kumppanuutta.

Muuten ulkoisesti OnePlus 12:ssa on oikealla sivulla virtapainike sekä OnePlussan tuttu Alert Slider -kytkin ja vasemmalla sivulla äänenvoimakkuuden säätöpainike. Sormenjälkilukija sijaitsee totutusti näytön alla.