Julkistamaton TicWatch Pro 5 -älykello paljastui täysin verkkokaupasta: ensimmäinen Wear OS 3 -älykello Snapdragon W5+ Gen 1:llä

TicWatch Pro 5 on uuden sukupolven Wear OS -älykello.

Mobvoin uusi TicWatch Pro 5 -älykello paljastui ensi kerran kuvissa jo helmikuussa. Nyt kellosta on saatu paljon lisää kuvia ja kattavat tekniset tiedot, kun vielä virallisesti julkistamaton kello on yllättäen listattu jo Amazon-verkkokaupan valikoimiin.

TicWatch Pro 5:tä on saatu odottaa poikkeuksellisen pitkään, sillä Mobvoi aloitti vihjailut kellosta jo heinäkuussa 2022.

TicWatch Pro 5 on ensimmäinen Wear OS 3 -älykello Qualcommin Snapdragon W5+ Gen 1 -järjestelmäpiirillä.

Snapdragon W5+ Gen 1 on merkittävä uudistus: Qualcommin mukaan Snapdragon W5+ Gen 1 tarjoaa jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn sekä kuluttaa puolet vähemmän virtaa verrattuna edeltävään Snapdragon Wear 4100+:aan. Qualcommin mukaan tyypillisessä käyttöskenaarioissa Snapdragon W5+ Gen 1:llä varustettuna laite voi tarjota 50 prosenttia entistä pidemmän akunkeston, minkä lisäksi järjestelmäpiiri on myös fyysisesti 30 prosenttia aiempaa pienempi mahdollistaen sulavalinjaisemmat älykellot.

TicWatch Pro 5:ssä on Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 -järjestelmäpiiri.
TicWatch Pro 5:ssä on Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 -järjestelmäpiiri.

TicWatch Pro 5 on muuten varustettu 1,43 tuuman pyöreällä Dual-layer Display 2.0 -näytöllä, joka yhdistää OLED-värinäytön kustomoituun taustavalaistuun FSTN-värinäyttöön akunkeston pidentämiseksi. Näytön pintana on Corningin Gorilla Glass -lasi. Kestävyydeltään kello on 5ATM-luokiteltu vedenpitäväksi 50 metriin asti sekä testattu osin Yhdysvaltain puolustushallinnon MIL-STD-810H-standardin mukaisesti.

Mobvoin mukaan 611 milliampeeritunnin akulla varustettu TicWatch Pro 5 tarjoaa 80 tunnin akunkeston Smart Mode -älytilassa ja jopa 45 päivän akunkeston Essential Mode -kevyttilassa. Akku latautuu 30 minuutissa 65 prosentin varaukseen asti.

TicWatch Pro 5:n oikealta sivulta löytyy pyöritettävä kruunupainike ja toinen painike. Kellon kanssa käytettäväksi sopivat 24 millimetrin rannekkeet.

Mobvoi lupaa TicWatch Pro 5:lle pitkän akunkeston ja nopean latauksen.
Mobvoi lupaa TicWatch Pro 5:lle pitkän akunkeston ja nopean latauksen.

Aktiivisuuden ja terveyden seurannan osalta tuettuna on yli 100 harjoitustilaa, optinen sykkeen mittaus, unen seuranta sekä maksimaalisen hapenoton mittaus (VO2 Max) sekä tiedot palautumisajasta.

Muita ominaisuuksia ovat Bluetooth 5.2 -yhteys, 2,4 gigahertsin Wi-Fi-yhteys, GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus, kompassi sekä myös barometri eli ilmapuntari. RAM-käyttömuistia TicWatch Pro 5 tarjoaa 2 gigatavua ja tallennusmuistia 32 gigatavua.

TicWatch Pro 5:ssä on myös kaiutin ja mikrofoni, jonka ansiosta sitä voi käyttää puheluihin paritetun älypuhelimen kautta, sekä NFC-lähiyhteys lähimaksamiseen Google Paylla.

TicWatch Pro 5:n saatavuus ja hinta jäävät vielä avoimiksi kysymyksiksi viimeisimmänkin paljastuksen jälkeen.

TicWatch Pro 5:n ominaisuuksia.
TicWatch Pro 5:n ominaisuuksia.