Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jättivuoto videolla: Tältä näyttää Xiaomin tuleva Mi 11 Ultra -huippupuhelin - varustettu periskooppitelekameralla ja pikkunäytöllä takakameroiden vieressä

Mi 11 Ultra on varustettu melkoisella takakamerakohoumalla.

Xiaomilta on osattu odottaa 8. helmikuuta myös kansainvälisille markkinoille lanseeratun Mi 11:n yläpuolelle Mi 11 -sarjaan vieläkin paremmin varusteltua huippumallia. Nyt julkistamaton Mi 11 Ultra onkin paljastunut kattavasti videolla, peräti kahdessa värissä – sekä valkoisena että mustana.

Alta löytyvän 10-minuuttisen videon julkaisi alun perin Tech Buff PH -kanava YouTubessa. Alkuperäiseltä kanavalta video on sittemmin syystä tai toisesta poistettu, mutta se on ladattu jo uudestaan YouTubeen toisen käyttäjän toimesta.

Videolla nähtävän puhelimen mallikoodi on M2102K1G.

Puhelimessa nähdään massiivisen kokoinen takakamera-alue, joka kuitenkin Mi 11 Ultrassa sisältääkin myös pienikokoisen toisen näytön. Pikkunäyttöä voitaneen hyödyntää ainakin takakameroiden käyttämiseen selfie-kuvaamiseen, mutta sille näyttäisi olevan mahdollista avata myös mikä tahansa muu sovellus.

Takakameroiden osalta Mi 11 Ultran kerrotaan videolla tarjoavan 50 megapikselin pääkameran, 48 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 48 megapikselin periskooppirakenteisen telekameran 120x digitaalisella zoomilla. Todennäköisesti telekameran optinen zoom on 5x-tasolla aiemman Mi 10 Ultran tavoin. Tähän viittaa toisessa puhelimista videolla kamera-alueen sisältämässä tekstissä nähtävä maininta kameroiden polttovälien asettumisesta 12-120 mm -välille, jolloin telekameran optinen zoom olisi noin 10-kertainen ultralaajakulmakameraan ja noin 5-kertainen pääkameraan verrattuna. Saman tekstin mukaan kameroiden aukkojen koot olisivat f/1,95-4,1-välillä.

Toisessa puhelimista takakameroiden yhteydessä on sen sijaan vain teksti 120X Ultra Pixel AI Camera, joka viittaa myöskin jo Mi 10 Ultrasta tuttuun 120x digizoomiin.

Todennäköisesti kahdessa puhelimessa tekstit ovat erilaisia vain, koska kyse on vielä prototyyppivaiheessa harkituista eri ratkaisuista.

Etupuolelta puhelimesta löytyy tiettävästi 20 megapikselin kamera sijoitettuna näyttöreikään.

Mi 11 Ultran kerrotaan olevan varustettu 5 000 milliampeeritunnin akulla, joka voisi tukea sekä 67 watin langallista että langatonta pikalatausta kuin myös 10 watin käänteistä langatonta latausta eli virranjakoa muille laitteille. Mi 11:ssä pikalataustuki yltää langallisesti 55 wattiin ja langattomasti 50 wattiin, joten myös tältä osin Ultra-malli olisi omalla tasollaan. Xiaomilta on jo aiemman paljastuksen perusteella osattukin odottaa 67 watin langatonta latausta.

Lisäksi Tech Buff PH:n videon mukaan Mi 11 Ultra tarjoaisi IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiiviin rakenteen. Aiemmin luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys on ollut jotakin, mitä Xiaomi ei ole edes huippupuhelimissaan monista muista valmistajista poiketen tarjonnut.

Muutamilta muilta ominaisuuksiltaan Mi 11 Ultran pitäisi vastata jo julkistettua Mi 11 -mallia. Näitä ovat esimerkiksi 6,81 tuuman ja 3200×1440 pikselin AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri sekä Harman Kardon -stereokaiuttimet.

Ohjelmistoversiona puhelimessa näyttäisi olevan jo MIUI 12.5.