Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia 9:stä uusi jättivuoto - tällainen on tuleva Nokia-huippupuhelin

Paljastukset Nokia 9:stä saavat jatkoa – ja tällä kertaa kyse onkin jättimäisestä vuodosta. Ranskalainen Frandroid-sivusto sai puhelimen jo käsiinsä ja julkaisi useampia kuvia sekä tietoja puhelimen tekniikasta.

Frandroidin kuvissa puhelin on kuitenkin laatikkomaisen sinisen suojakuoren sisällä, joten puhelimen tarkat muodot jäävät vielä pimentoon. Vahvistuksen saa kuitenkin odotettu kaksoiskamera.

Nokia 9:ssä on Frandroidin paljastuksen mukaan kaksi 13 megapikselin kameraa takana, väri- ja mustavalkokamera esimerkiksi Huawein kaksoiskamerapuhelinten tavoin. Yhdistelmällä tavoitellaan tyypillisesti parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä, minkä lisäksi myös Nokia 9:llä on mahdollista käyttää vain joko väri- tai mustavalkokameraa ja saada näin tavallista näyttävämpiä mustavalkokuvia. Kahta kameraa on älypuhelimissa useimmiten hyödynnetty myös kuvauskohteen taustan sumentavan bokeh-efektin saavuttamiseen.

Nokia 9:n kamerasovellus kertoo kahdesta kamerasta, joista voidaan käyttä molempia tai vain toista.
Nokia 9:n kamerasovellus kertoo kahdesta kamerasta, joista voidaan käyttä molempia tai vain toista.

Nokia 9:n kamerasovellus tukee myös live-videolähetystä suoraan YouTubeen tai Facebookiin sekä kuvien ottamista samanaikaisesti taka- ja etukameralla. Mainitsemisen arvoinen ohjelmisto-ominaisuus Nokia 9:ssä on myös Always On -näyttötila eli tiettyjen perustietojen, kuten kellonajan, kalenterin ja akun varauksen jatkuva näkyminen näytöllä myös valmiustilassa.

Nokia 9:n teknisistä ominaisuuksista tiedetään nyt:

  • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, mitattu 530 nitin enimmäiskirkkaus
  • Sormenjälkitunnistin edessä
  • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
  • 4 gigatavua RAM-muistia
  • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
  • Kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + mustavalko, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
  • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
  • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)
  • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio
Nokia 9:n sormenjälkitunnistin löytyy edestä.
Nokia 9:n sormenjälkitunnistin löytyy edestä.

Frandroidin artikkelista löytyy vielä lisää kuvia itse puhelimesta sekä myös puhelimen kameralla otettuja kuvia. Nokia 9:n kameran kuvanlaatuun ei kuitenkaan kannata tässä vaiheessa vielä kiinnittää sen suurempaa huomiota, sillä puhelinta ei varmasti ole varustettu vielä lopullisella ohjelmistolla.

Mielenkiintoisesti Frandroidin paljastama Nokia 9 ei vaikuta olevan täysin sama kaksoiskamerapuhelin, joka paljastui aiemmin tällä viikolla verkkoon todennäköisesti vahingossa liian aikaisin ladatulta Nokia-älypuhelinten esittelyvideolta. Eroa puhelimissa on nyt uusimmissa kuvissa nähtävässä todennäköisessä lasertarkennuksen aukossa takakameroiden vieressä, joka aiemman videon puhelimesta vielä puuttui.

Videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvä kaksoiskamerapuhelin on toistaiseksi mysteeri, kuten myös sen vierestä löytyvä puhelin.
Videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvä kaksoiskamerapuhelin on toistaiseksi mysteeri, kuten myös sen vierestä löytyvä puhelin.

 

Toistaiseksi täysin auki Nokia 9:n suhteen on aikataulu. Voitaisiinko lisää Nokia-puhelinjulkistuksia nähdä jo jopa ennen kuin ensimmäiset ehtivät kauppoihin? Ensimmäiset Nokia-älypuhelimet, edullisemmat Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 ovat tulossa myyntiin laajasti ympäri maailman kesäkuun aikana.

Yhteensä Nokia-puhelimista vastaavalta HMD Globalilta on odotettu tänä vuonna 6-7 Nokia-älypuhelinta.