Jälleen yksi Galaxy S8:n uudistus paljastui? Seuraa iPhonen jalanjäljissä

Samsungin Galaxy S8 -huhut jatkuvat: tällä kertaa tulevaan huippupuhelimeen huhutaan paineen tunnistavaa näyttöä, jollainen Applen iPhonessa nähtiin ensi kerran jo viime syksynä iPhone 6s:ssä.

Tuoreen huhun takana on korealainen The Investor -julkaisu, joka myös viime viikolla kertoi Samsungin olevan tuomassa Galaxy S8:aan jopa 5,7 ja 6,2 tuuman kokoiset näytöt. Suuremmat näytöt tulevat mahdollisiksi niiden kattaessa suuremman osan puhelimen etupuolesta, kuten on jo aiemmin huhuttu.

The Investorin mukaan Samsung harkitsee paineen tunnistavaa näyttöä Galaxy S8:aan ja ”täysi käyttöönotto” tapahtuisi vasta mahdollisesti myöhemmin, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Tiedot ovat peräisin lähteeltä Samsungin alihankkijalta.

Osa Android-valmistajista, kuten Huawei, on jo rajatusti tietyissä malleissaan ottanut myös käyttöön paineen tunnistavia näyttöjä. Tuore Android Nougat -käyttöjärjestelmäpäivitys toi myös Androidiin tuen sovelluskuvakkeiden pikatoiminnoille, jotka toimivat puhelimissa myös kovemman painalluksen sijaan pidemmillä painalluksilla.

The Investorin mukaan Samsungin näyttöyksikkö on myös paineen tunnistavien näyttöjen osalta keskeinen toimittaja Huaweille, joten sen odotetaan hyödyntävän vastaavia näyttöjä myös omissa huippupuhelimissaan.