Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: iPhonen langaton lataus jälleen askeleen lähempänä?

Langatonta latausta Applen puhelimiin on niin ennustettu kuin toivottukin monessa yhteydessä ja jo pidemmän aikaa. Fast Company -sivuston tuore uutinen viittaa vahvasti siihen, että langattoman latauksen toteutuminen tulevaisuuden iPhone-malleissa on ottanut merkittävän askeleen eteenpäin.

Fast Companyn mukaan langatonta latausta kehittänyt Energous on solminut investointisopimuksen Dialog Semiconductorin kanssa. Dialog on piirivalmistaja ja alihankkija useille elektroniikkavalmistajille, mutta erään lähteen mukaan jopa kolme neljännestä sen liiketoimista tapahtuisi Applen kanssa.

Sopimuksen myötä Dialog sijoittaa 10 miljoonaa dollaria Energous-yhtiöön, mutta samalla Dialog saa käyttöönsä Energousin kehittämän teknologian ja jatkossa kaikki Energousin teknologia myydään Dialogin kautta ja Dialog-brändättynä.

Dialog valmistaa monenlaisia piirejä, muun muassa Bluetooth- ja audiopiirejä älypuhelimiin ja puettaviin älylaitteisiin, mutta myös esimerkiksi monet älypuhelimien pikalatausjärjestelmät käyttävät Dialogin piirejä. Jos Apple päätyisi käyttämään Energousin kehittämää langatonta latausta, sopisi Dialogin latauspiiri kuvioon täydellisesti.

Mitään varmuutta ei ole siitä, että Energousin ja Dialogin sopimus olisi yhteydessä Appleen, eikä myöskään ole täyttä varmuutta siitä, että Apple olisi suunnitellut juuri Energousin langattoman latauksen käyttöä. Viitteitä aiheesta on kuitenkin löytynyt, silläEnergous on kertonut sillä olevan kehityssopimus "maailman TOP5-kulutuselektroniikkayhtiön" kanssa. Tuon yhtiön on arveltu olevan Apple. Lisäksi Energous on kertonut sen teknologian läpikäyneen Applen yhteensopivuustestauksen. Ainakin jonkin verran Applella siis on kiinnostusta Energousin teknologiaa kohtaan.

Energousin kehittämä langattoman latauksen järjestelmä on nimeltään WattUp. Senpitäisi toimia jopa 15 jalan eli noin 4,5 metrin välimatkalla ja pystyä lataamaan kerralla 12 laitetta yhdestä latauslähteestä.