Uuden huippu-iPhonen tuotanto takkuaa – syynä pula Romeoista

Applen iPhone X:n tuotannon haasteet pysyvät otsikoissa. Nyt asiasta raportoi lisätiedoin myös Wall Street Journal.

WSJ:n mukaan erityisen heikosti sujuu iPhone X:n Face ID -kasvontunnistuksesta vastaavan TrueDepth-kamerajärjestelmän infrapunalähettimen, eli pisteprojektorin, tuotanto. Apple on nimennyt järjestelmään tarvittavat lähetin- ja kamerakomponentit Romeoksi ja Juliaksi – ja pulaa on siis nyt Romeoista. Koska tarvittavaa yksittäistä komponenttia ei ole tarpeeksi, kärsii sen vuoksi nyt koko iPhone X:n tuotanto.

Päivää aiemmin iPhone X:n tuotantohaasteista liittyen sen 3D-sensoreihin raportoi myös japanilainen talousjulkaisu Nikkei. Sen mukaan iPhone X -tuotanto yltää vasta kymmeniin tuhansiin puhelimiin päivässä.

Lukuun ottamatta ongelmia 3D-sensorien kanssa, sujuu iPhone X -tuotanto raporttien mukaan jo suuremmitta ongelmitta.

Apple toi iPhone-uutuuksista iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan myyntiin jo viime viikon perjantaina 22. syyskuuta, puolitoista viikkoa niiden julkistuksen jälkeen. iPhone X:n toimitukset sen sijaan ovat alkamassa vasta yli kuukauden päästä, 3. marraskuuta.

iPhone X:ssä sormenjälkitunnistuksen korvaajaksi tulleen Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin uusiin infrapuna-antureihin, jotka valaisevat käyttäjän kasvot 30 000 pisteellä, joiden perusteella syntyvää 3D-mallia verrataan käyttöönottovaiheessa tallennettuun. Applen mukaan toiminnon pitäisi toimia myös niin hämärässä kuin myös erilaisilla asusteilla, hiustyyleillä ja niin edelleen. Kasvoja Face ID:hen voi tallentaa vain yhdet.