Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 7s -malliin huhutaan uutta väriä: punainen joukon jatkoksi?

Huhut ensi vuoden iPhoneista jatkuvat jo kiivaina, vaikka ainakin normaalin aikataulun mukaisesti niiden lanseeraukseen on aikaa vielä yhdeksisen kuukautta.

Nyt japanilainen Macotakara-sivusto kertoo iPhone 7s:n olevan saamassa nykyisten värien jatkoksi uuden värin, punaisen, muiden rinnalle. Nykyiset (matta)musta ja peilimusta sekä hopea, kulta ja ruusukulta olisivat myös jatkamassa mallistossa.

Macotakaran, joka tunnetaan usein oikeaan mutta välillä myös väärään osuneena Apple-huhujen lähteenä, raportti on mielenkiintoinen sillä se on ristiriidassa kenties luotettavimpana Apple-paljastajana tunnetun KGI Securitiesin analyytikon Ming-chi Kuon kanssa.

Kuo on aiemmin kertonut myös tulevien iPhone 7:n päivitysmallien olevan myös saamassa lasipinnan taakse ja langattoman latauksen, vaikka pääosin design säilyisi pitkälti nykylinjoilla. Macotakaran mukaan näin ei olisi tapahtumassa, vaan tulevat iPhone 7s -mallit olisivat vain sisäisesti tekniikaltaan päivitettyjä versioita nykyisestä esimerkiksi Apple A11 -järjestelmäpiirillä – ulkoisesti merkittävimmän eron ollessa uuden punaisen värin.

Lisäksihän iPhone 7:n suorien seuraajamallien lisäksi Applelta odotetaan ensi vuonna uutta OLED-näytöllistä iPhonea, jonka näytön aktiiviseksi pinta-alaksi on kerrottu 5,1-5,2 tuumaa ja kooksi kaikkiaan 5,8 tuumaa. Tässä mallissa näyttö kaartuisi myös laitteen reunoille ja kattaisi koko laitteen etupuolen sormenjälkitunnistimen ja mahdollisesti muiden etupuolelta yleensä löytyvien toimintojen ollessa integroitu näytön osiksi. OLED-iPhone saisi Kuon mukaan myös kaksoiskameran.