Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 15 -puhelinten tuotannon ensimmäinen vaihe alkoi jo

iPhone 15 -puhelinten tuotantoon valmistautuminen on jo aloitettu.

Applen iPhone 15 -puhelinten myyntiintuloon odotetussa tavanomaisessa aikataulussa syyskuussa on aikaa vielä noin kahdeksan kuukautta, mutta tuotantoon valmistautuminen on pitkä ja vaativa prosessi. Nyt Foxconnin raportoidaankin jo aloittaneen tuotannon käynnistämisen ensimmäisen vaiheen.

Economic Daily News raportoi Foxconnin aloittaneen tehtaallaan Kiinassa iPhone 15 -puhelinten osalta ensimmäisen vaiheen koetuotannon vaiheen, joka tunnetaan englanniksi nimellä New Product Introduction eli NPI.

NPI-koetuotantovaiheessa on tavoitteena havaita mahdolliset ongelmat suunnitellussa tuotantoprosessissa kuin myös löytää mahdollisuuksia kehittää sitä paremmaksi ja tehokkaammaksi.

NPI-vaiheessa käytössä on suunniteltu aito tuotantolinja, jolla on käytössä kaikki kokoonpanossa käytettäväksi suunnitellut laitteistot sekä prosessit.

Foxconn kokoaa edelleen valtaosan iPhoneista, ja useimmiten juuri se kulkee tuotannon ylösajon eturintamassa – niin tälläkin kertaa.

Huhuja tulevista iPhone 15 -puhelimista on kuultu jo runsaasti.

iPhone 15:n odotetaan tarjoavan edelleen 6,1 tuuman ja iPhone 15 Plussan 6,7 tuuman näytön. Ensi kerran iPhone 14 Pro -puhelimissa nähdyn Dynamic Island -ratkaisun odotetaan tulevan myös perusmalleihin korvaamaan näytön yläreunan loven, minkä lisäksi perusmallitkin ovat raportoidusti saamassa 48 megapikselin pääkameran.

iPhone 15 -huippumalleihin, joiden mallinimestä ei ole vielä varmuutta, odotetaan myös muutamia uudistuksia. Huhuissa suurimman ja parhaimman huippu-iPhonen mallinimeksi on odotettu iPhone 15 Ultraa Apple Watch Ultran perässä, mutta lopullinen brändäys on vielä avoin kysymys.

Merkittävänä uudistuksena ainakin suurikokoisempaan iPhone 15 -huippumalliin odotetaan ensi kertaa iPhoneissa periskooppirakenteista telekameraa, joka tarjoaisi entistä enemmän optista zoomia.

Muuten iPhone 15 -huippumalleihin odotetaan uutta seuraavan sukupolven 3 nanometrin prosessilla valmistettavaa A17-järjestelmäpiiriä, 6 gigatavusta 8 gigatavuun kasvanutta RAM-käyttömuistia, sekä titaanirunkoa ruostumattoman teräksen sijaan. Huippumalleja odotetaan myös edelleen varustettuna 6,1 ja 6,7 tuuman näytöillä.

Ainakin huippumalleissa sivun virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat myös korvautumassa kiinteillä painikkeilla, jotka vastaavat painallukseen värinävasteella.

Kaikissa iPhone 15 -puhelimissa Lightning-liitäntä on korvautumassa USB-C:llä.

Aiemmin Applen on myös huhuttu kehittävän iPhone-muotoilua vuoden 2023 syksyllä odotettavissa iPhone 15 -puhelimissa viimeisimmistä Mac-läppäreistä tuttuun suuntaan pyöristetyillä reunuksilla sivujen ja takapinnan välillä. Etupuolen ja sivun välinen leikkaus tulevissa iPhoneissa voisi edelleen säilyä samalla tavalla jyrkkänä kuin iPhone 12 / 13 / 14 -puhelimissa. Huhut muotoilun uudistumisesta ovat kuitenkin yhä ristiriitaisia.

Vaikka myös iPhone 15 -perusmallit ovat saamassa 48 megapikselin pääkameran, odotetaan kameran olevan edelleen merkittävä erottava tekijä perus- ja huippumallien välillä. Aiempien huhujen mukaan samasta tarkkuudesta huolimatta perusmalleissa kennon koko voisi olla pienempi, minkä lisäksi huhuissa esillä ollut uusi kehittynyt kamerakenno Sonylta saatetaan nähdä vain uusissa huippumalleissa.

Lisäksi vaikka kaikkiin tuleviin iPhoneihin odotetaan ensi kerran USB-C-liitäntää, niin iPhone 15 -huippumalleissa tullaan näkemään raportoidusti korkeammat, jopa 20 tai 40 Gbit/s -tason langalliset tiedonsiirtonopeudet, kun taas perusmalleissa nopeus säilyisi yhä 480 Mbit/s -tasolla.