IFA-messut tarjoavat paljon mobiiliuutuuksia - tässä jo katsaus tulevien päivien julkistuksiin

Tällä viikolla pyörähtävät jälleen käyntiin valtaisat kulutuselektroniikan ja kodin laitteiden IFA-messut Berliinissä, Saksassa. Eniten merkittäviä julkistuksia nähtäneen jo torstaina 31. elokuuta, jolloin monet tahot esittelevät uutuuksiaan ennen messujen varsinaista alkua.

Tulemme osallistumaan IFA-messuille ja välitämme tulevina päivinä tärkeimmistä uutuuksista myös ensitunnelmia suoraan Berliinistä.

Alla lyhyt katsaus, mitä IFA-viikon pitäisi tänä vuonna tuoda.

Samsung

Samsungin odotetaan julkistavan tilaisuudessaan 30. elokuuta uudet Gear Fit2 Pro ja Gear Sport -rannelaitteet. Molemmista on vuotanut jo kattavasti tietoja – ja Gear Fit2 Pron Samsung ehti paljastaa kaikkine tietoineen jo omilla sivuillaan.

Merkittävimmän uutuutensa, Galaxy Note8 -huippupuhelimen, Samsung julkisti jo viime viikolla.

Samsung Gear Fit2 Pron kaksi värivaihtoehtoa.
Samsung Gear Fit2 Pron kaksi värivaihtoehtoa.

LG

IFAn kenties mielenkiintoisin älypuhelinjulkistus on tulossa LG:ltä, kun se julkistaa kokonaisuudessaan uuden V30-huippupuhelimensa. LG on totuttuun tapaansa paljastanut tipottain tietoa uutuudesta jo viime viikkojen aikana, ja myös tästä uutuudesta tiedetäänkin ennakkoon jo lähes kaikki tekniset yksityiskohdat.

LG:n julkistustilaisuus on vuorossa aamulla 31. elokuuta kello 10 Suomen aikaa.

LG V30, Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.
LG V30, Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.

Sony

Sonylta on tulossa ainakin uudet Xperia XZ1 sekä sen pienempi versio Xperia XZ1 Compact. Puhelinten tärkeimmät tiedot ja lehdistökuvat ovat jo vuotaneet verkkoon. Design on säilymässä tutuilla Sonyn linjoilla eikä ominaisuuksissakaan ole odotettavissa mullistuksia, mutta uusi kompakti älypuhelin huippuluokan suorituskyvyllä on tervetullut uutuus. Sonyn yllätys oli voi olla kolmas mahdollinen uutuus, Xperia X1.

Sonyn julkistustilaisuus järjestetään 31. elokuuta kello 14 Suomen aikaa.

Sony Xperia XZ1 mustana.
Sony Xperia XZ1 mustana.
Sony Xperia XZ1 Compact. WinFuture.den julkaisema kuva.
Sony Xperia XZ1 Compact. WinFuture.den julkaisema kuva.

Lenovo ja Motorola

Lenovon odotetaan julkistavan useita uudistuksia tabletti- ja kannettavien tietokoneiden valikoimaansa, minkä lisäksi Motorola-puhelinten osalta julkistamatta on Moto X4. Se saatedaan nähdä torstaina, mutta varmana julkistusta ei voida vielä pitää.

Lenovon julkistustilaisuus on ohjelmassa 31. elokuuta kello 21 alkaen Suomen aikaa.

Moto X4 Android Authorityn aiemmin julkaisemassa lehdistökuvassa.
Moto X4 Android Authorityn aiemmin julkaisemassa lehdistökuvassa.

HMD Global ja Nokia

IFAn osalta suomalaisittain suurin kysymysmerkki liittyy HMD Globalin mahdollisiin uutuuksiin. HMD julkisti uuden Nokia 8 -huippupuhelimensa pari viikkoa sitten Lontoossa, mutta huhutuista ja aivan pian odotettavista uutuuksista julkistamatta jäivät vielä toistaiseksi halvin älypuhelin Nokia 2 sekä 3G-versio Nokia 3310:stä.

Niiden tulosta IFAn yhteydessä ei ole mitään varsinaista osviittaa, mutta HMD voi yllättää. IFA-messuilla HMD ei ole läsnä omalla osastollaan, vaan kumppaniensa kanssa. Lisäksi HMD kutsuu vieraita Berliinissä ”Nokia-puhelinten koti -taloonsa”.

Fitbit

Merkittävistä IFAan odotetuista tuotejulkistuksista Fitbit pääsi yllättämään julkistamalla jo eilen uuden, ensimmäisen varsinaisen älykellonsa Fitbit Ionicin. Sen rinnalla julki tuotiin myös Fitbit Flyer -Bluetooth-kuulokkeet sekä uusi Fitbit Aria 2 -vaaka.

Fitbit järjestää myös vielä tilaisuuden IFA-messujen yhteydessä 31. elokuuta kello 16.30 Suomen aikaa.

Fitbit Ionic -kello ja Fitbit Flyer -kuulokkeet.
Fitbit Ionic -kello ja Fitbit Flyer -kuulokkeet.

Paljon muuta

IFAsta on odotettavissa edellä mainittujen tärkeimpien ohella myös varmasti myös paljon muita uutuuksia, esimerkiksi Alcatel-puhelimia ja mahdollisesti myös HTC:lta U11 Life.

Sen sijaan esimerkiksi Applen odotetaan julkistavan uudet iPhonensa ja muut uutuutensa vasta 12. syyskuuta omassa tilaisuudessaan ja Huawein uuden huippupuhelimensa Mate 10:n 16. lokakuuta myös omassa tilaisuudessaan Münchenissä.