Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Hyvästit kotinäppäimelle? Galaxy S8:sta huhun mukaan tulossa ensimmäinen älypuhelin optisella sormenjälkitunnistimella

Joidenkin huhujen mukaan Samsungin ensi kevään lippulaivapuhelin Galaxy S8 olisi saamassa hurjia ulkoisia uudistuksia edeltäjiinsä nähden. Huhuissa on mainittu, että laitteen näyttö kiertyisi sivureunojen lisäksi myös ylä- ja alareunojen ympäri ja näin peittäisi koko laitteen etupuolen. Tämä taas tarkoittaisi, että kotinäppäimelle olisi sanottava hyvästit, jolloin myös sormenjälkitunnistimen olisi löydettävä uusi koti.

Nyt SamMobile kertoo, kuinka Kiinassa kuiskutellaan, että Galaxy S8 olisi ensimmäinen optisella sormenjälkitunnistimella varustettu älypuhelin. Esimerkiksi Applen laitteissa tai Samsung Galaxy S6- ja S7-malleissa käytetyt tunnistimet ovat kapasitiivisia, eli tunnistin lähettää sormenpäähän pienen sähkövirran ja muodostaa sen perusteella kuvan sormenjäljestä. Optinen tunnistin taas tunnistaa sormenjäljen lasin, esimerkiksi näyttöä suojaavan etupaneelin, läpi.

Qualcomm on kehittänyt niin ikään lasin tai muun pinnan läpi toimivan tunnistimen, joka perustuu ultraääneen. Galaxy S8:aan huhutun optisen tunnistimen sanotaan kuitenkin olevan nopeampi ja tarkempi kuin ultraäänitunnistimen.

Tiettävästi optisten tunnistimien saatavuus on vielä tällä hetkellä huono, mutta kun Galaxy S8:n julkistukseen on muutama kuukausi aikaa, ehtii Samsung vielä korjaamaan mahdollisia saatavuusvaikeuksia.