Hups, Samsung itse paljasti jo tulevat Galaxy Z Flip6:n ja Fold 6:n markkinointikuvassa - yli kuukausi ennen odotettua julkistusta

Samsungille sattui vahinko.

Samsungin odotetaan jo pitkään kuultujen raporttien perusteella julkistavan seuraavat taittuvanäyttöiset puhelimensa 10. kesäkuuta Pariisissa järjestettävässä Galaxy Unpacked -julkistustilaisuudessa.

Perinteisesti Samsung ei ole onnistunut pitämään uutuuksiaan kovin hyvin piilossa ennen virallista julkistusta, vaan pitkälti kaikki on vuotanut ja paljastunut ennakkoon. Tällä kertaa ensimmäisestä paljastuksesta näyttää vastaavan Samsung itse, sillä Samsungin Kazakstanin-verkkosivuille ilmestyi hetkellisesti vahingossa jo Galaxy Z Fold6:n ja Galaxy Z Flip6:n markkinointikuva.

Kuvapaljastus huomattiin nopeasti ja levisi tämän jälkeen muun muassa Reddit-yhteisöpalvelussa.

Paljastunut markkinointikuva vahvistaa Galaxy Z Fold6:n saavan uuden terävälinjaisemman designin selvästi aiempaa vähemmän pyöristetyillä kulmilla. Sivut ovat tasaiset. Takana kamerakohouma on myös uudistunut huhujen mukaisella tavalla hienoisesti, sisältäen mustat reunukset kameralinssien ympärillä. Yläreunassa nähdään myös Galaxy S24 Ultraa ja Galaxy A55 5G:tä muistuttavalla tavalla leveä kaiutinaukko.

Galaxy Z Flip6 puolestaan on jatkamassa designiltaan edeltäjänsä linjoilla pienen hienosäädön kera. Kansinäyttö muistuttaa muodoltaan edelleen kansiokuvaketta, ja kaksi kannen kameraa on sijoitettu vierekkäin kannen kulmaan.

Mitä ominaisuuksiin tulee, Galaxy Z Flip6:n odotetaan sisältävän uuden 50 megapikselin pääkameran. Edeltävässä Galaxy Z Flip5:ssä kummankin kannen kameran tarkkuus on vielä 12 megapikseliä

Akun koko Galaxy Z Flip6:ssa on kasvamassa noin 4 000 milliampeerituntiin verrattuna Galaxy Z Flip5:n 3 700 milliampeerituntiin.

Sekä Galaxy Z Flip6 että Galaxy Z Fold6 ovat sisältämässä Qualcommin Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy -järjestelmäpiirin, joka tuo puhelimiin lisää suorituskykyä edeltäjiin verrattuna.

Paksuudeltaan Galaxy Z Fold6:n pitäisi olla edeltäjäänsä ohuempi, kun taas Galaxy Z Flip6:ssä paksuus on tiettävästi hieman kasvanut suuremman akun myötä.

Huhut ovat myös kertoneet Samsungin panostaneen molemmissa seuraavissa taittuvanäyttöisissä puhelimissaan näytön taitoskohdassa näkyvän juovan pienentämiseen.

Ohjelmiston osalta Samsung-uutuudet ovat tulossa Android 14 -käyttöjärjestelmäversiolla sekä One UI -ohjelmiston sisältämillä Galaxy AI -tekoälytoiminnoilla. Nähtäväksi jää, esitteleekö Samsung taittuvanäyttöisten puhelintensa yhteydessä uusia tekoälytoimintoja aiempien jatkoksi.