Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhut taittuvanäyttöisestä iPhonesta kiihtyvät - kiinalaisraportti: Apple tilannut komponenttien näytetoimituksia kestävyystesteihin

Huhut Applen taittuvanäyttöisen iPhonen kehitystyöstä kiihtyvät.

Viime viikolla Applen suunnitelmista raportoi jo israelilainen The Verifier -julkaisu, jonka mukaan mukaan Apple suunnittelisi vuodeksi 2022 taittuvanäyttöistä iPhone-puhelinta. Se voisi korvata samalla Applen laitemallistossa iPad minin.

Nyt kiinalainen Economic Daily News puolestaan raportoi Applen pyytäneen sekä merkittävimpänä iPhone-kokoonpanijana toimivaa Foxconnia että toista alihankkijaansa Nippon Nipponia toimittamaan näytteitä taittuviin iPhoneihin liittyvistä komponenteista.

Myös kiinalaisraportin mukaan mahdollinen aikataulu taittuvanäyttöisen iPhonen lanseeraukselle voisi olla vuonna 2022.

Applen kerrotaan testaavan komponenttien näytetoimitusten perusteella muun muassa kestävyyttä, esimerkiksi näytön ja saranarakenteen osalta. Applen arvellaan suorittavan ainakin 100 000 käyttökerran kestävyystestejä.

Economic Daily Newsin näyttöpaneeleja Applen taittuvanäyttöiseen laitteeseen voisi mahdollisesti toimittaa Samsung, kun taas Foxconn vastaisi kokoonpanosta ja Nippon Nippon saranarakenteesta. Apple on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä viimeksi mainitun kanssa kannettavien tietokoneidensa saranoissa.

Tuoreen raportin mukaan Apple ei ole kuitenkaan vielä tehnyt päätöstä, tuleeko se käyttämään taittuvanäyttöisessä laitteessaan OLED-näyttöpaneeleja vai uutta micro-LED-näyttöteknologiaa, josta odotetaan OLED-paneeleja monessa suhteessa edistyneempää.

Applenkin kiinnostuksesta taittuviin näyttöihin on toki tiedetty jo vuosia, ja Applen on nähty jättävän lukuisia patentteja taittuvanäyttöisiin laitteisiin liittyen. Luotettavista lähteistä raportit taittuvanäyttöisistä iPhoneista ovat kuitenkin olleet vähissä. Jossakin vaiheessa Applella huhuttiin olevan prototyyppi taittuvasta iPhonesta, jossa kahdella puoliskolla oli kuitenkin vielä erilliset näytöt – kuten esimerkiksi Microsoftin Surface Duossa.

The Verifierin aiemman raportin mukaan Applen taittuvanäyttöisen laitteen julkaisu voisi tapahtua vasta marraskuussa 2022 eli parin vuoden päästä.

Applen kilpailijoista eniten taittuvanäyttöisiin älypuhelimiin on toistaiseksi panostanut Samsung, joka tietenkin tältä osin hyötyy omasta näyttöpaneelituotannostaan. Samsung toi ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa Galaxy Foldin markkinoille viime vuonna, ja tänä vuonna on nähty simpukkamallin Galaxy Z Flip sekä sen 5G-versio kuin myös Galaxy Foldin seuraaja Galaxy Z Fold2.

Tyypillisesti Apple on monien teknologioiden suhteen odottanut niiden kypsymistä ennen käyttöönottoa omalta osaltaan, ja sama saattaa toistua myös taittuvien näyttöjen kanssa.