Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhumylly pyörii jo jälleen seuraavan OnePlus-puhelimen ympärillä - uusi paljastus kertoo lisää OnePlus Nord 2:n ominaisuuksista

Huhut ovat siirtyneet jo OnePlus Nord CE 5G:stä sen tulevaan sisarmalliin.

OnePlus tulee julkistamaan uuden Nord CE 5G -älypuhelinmallin Euroopan ja Intian markkinoille huomenna 10. kesäkuuta ja myöhemmin kesäkuun aikana Pohjois-Amerikan markkinoille on tulossa OnePlus Nord N200 5G.

Huhumyllyssä katseet kääntyvät kuitenkin jo vahvasti aiemminkin esille nousseeseen OnePlus Nord 2 -malliin, josta odotetaan varsinaista suoraa seuraajaa alkuperäiselle, kesällä 2020 lanseeratulle OnePlus Nordille.

Edeltävä huhu kertoi, että Nord 2:n julkistus voisi tapahtua heinäkuussa ja jo aiemmin viime viikkojen aikana huhut ovat kasvaneet OnePlussan MediaTekin Dimensity 1200 -järjestelmäpiirillä varustetusta uudesta älypuhelinmallista.

Nyt mallinnoskuvapaljastuksistaan tunnettu vuotaja OnLeaks on jakanut tietojaan OnePlus Nord 2:n ominaisuuksista yhteistyössä 91mobiles-sivuston kanssa.

OnePlus Nord 2:n huhutut tekniset ominaisuudet

 • 6,43 tuuman AMOLED-näyttö Full HD+ -tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera Sony IMX766 -kennolla
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 2 megapikselin kolmasa kamera
 • 32 megapikselin etukamera
 • MediaTek Dimensity 1200 -järjestelmäpiiri
 • 8+128 ja 12+256 gigatavun muistivariantit
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • 4 500 milliampeeritunnin akku

10. kesäkuuta julkistettava OnePlus Nord CE 5G, eli Core Edition, on alkuperäisestä Nordista toisaalta hieman karsittu (yksi takakamera vähemmän, ei toista etukameraa, muovia lasin sijaan takapinnassa) ja toisaalta hieman parannettu (suurempi akku, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä) uusi lisäys mallistoon eri järjestelmäpiirillä (Nordissa Snapdragon 765G, Nord CE 5G:ssä Snapdragon 750G).

Paljastuneiden ominaisuuksiensa perusteella OnePlus Nord 2 muistuttaa joiltakin osin OnePlus Nord CE 5G:tä – esimerkiksi näytön speksit ja akun kapasiteetti ovat identtiset. Lisäksi myös OnePlus Nord 2:ssa voi olla vain yksi etukamera, kun alkuperäisessä Nordissa niitä on kaksi.

Aiemman huhun mukaan OnePlus Nord 2:n takakamera-alue kuitenkin muistuttaisi OnePlus 9 -sarjan älypuhelimia, eikä näin ollen olisi samaa tyyliä kuin Nordissa ja Nord CE 5G:ssä ja toimisi erottavana tekijänä Nord CE 5G:n ja Nord 2:n välillä.

Taakse OnePlus Nord 2 on saamassa paljastuneiden tietojen mukaan pääkamerakseen saman 50 megapikselin Sony IMX766 -kennon, joka on ultralaajakulmakamerana OnePlus 9:ssä ja OnePlus 9 Prossa.

Mielenkiintoinen on myös OnePlus Nord 2:een odotettava järjestelmäpiiri. Tähän asti kaikki OnePlus-älypuhelimet ovat olleet varustettu Qualcommin järjestelmäpiirillä, mutta tuleva Nord-uutuus on tuomassa tähän muutoksen.

6 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettava, tammikuussa julkistettu MediaTek Dimensity 1200 on varustettu neljällä tehokkaalla ARM Cortex-A78 -suoritinytimellä sekä neljällä virtapihimmällä ARM Cortex-A55 -ytimellä. Yksi A78-ytimistä on kellotettu muita korkeammalle 3,0 gigahertsiin muiden kellotaajuuden ollessa 2,6 gigahertsiä. Cortex-A55-ytimet yltävät 2,0 gigahertsin kellotaajuuteen. Grafiikkasuorittimena on ARM Mali-G77 MP9. Lisäksi mukana on kuusiytiminen APU 3.0 -laskentayksikkö, joka vastaa tekoäly- ja koneoppimistehtävistä, sekä integroitu 5G-modeemi.

Suorituskyvyllisesti Dimensity 1200:n pitäisi tarjota hyvä parannus alkuperäisen OnePlus Nordin Qualcomm Snapdragon 765G:stä.

OnePlus itse ei ole vielä nostanut esiin Nord 2:ta – muuten kuin mainitsemalla vahingossa tai tarkoituksella OnePlus Nord2:n aiemmin toukokuussa jo kilpailunsa yhteydessä.