Huhu: usean henkilön FaceTime-videopuhelut tulossa

Applen tuleva vuoden merkittävin iOS 11 -ohjelmistopäivitys voi tuoda yhtenä merkittävänä uudistuksena usean eri käyttäjän väliset FaceTime-videopuhelut. Tähän asti FaceTime-videopuhelut ovat onnistuneet vain kahden Apple-käyttäjän välillä.

Uuden huhun takana on israelilainen The Verifier, jolla ei ole merkittävää historiaa Apple-paljastuksissa. Apple tekee kuitenkin Israelissa kameroiden laitteisto- ja ohjelmistokehitystä, mikä tekee huhusta huomattavasti uskottavamman. Huhun lähteeksi mainitaankin useat iOS-kehitystä tekevät henkilöt.

Applen kerrotaan päivittävän Viestit-sovellustaan mahdollisuudella aloittaa ryhmävideopuhelu kerrallaan korkeintaan viiden käyttäjän välillä.

Monet muut kilpailevat sovellukset ovat tukeneet ryhmävideopuheluja jo pitkään. Erityisesti Yhdysvalloissa viime aikoina suosioon ovat nousseet myös lukuisat uudet nuorisolle suunnatut uudet ryhmävideopuhelusovellukset, kuten Houseparty.

Muista iOS 11:n uudistuksista ei ole toistaiseksi kuultu juuri huhuja. Apple-vuotoja aiemmin tehneen Sonny Dicksonin mukaan Apple toisi jo iOS 10.3:ssa mukaan käyttöjärjestelmään erityisen ”teatteritilan”, mutta yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa ja Dicksonin päivitykselle kertoma aikataulu ehti jo mennä ohitse.

Applen voidaan odottaa tuovan iOS-käyttöjärjestelmäänsä uuden tumman teeman vaihtoehdoksi, sillä uuteen iPhoneen ensi syksyksi huhuttu OLED-näyttö tarjoaa mahdollisimman mustalla näytön sisällöllä pidemmän akunkeston, kun näyttö ei käytännössä kuluta virtaa mustien pikseleiden osalta.