Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Xiaomi Mi 11 -huippupuhelinjulkistus 29. joulukuuta - yksi malli nähty jo useissa vuotokuvissa

Android-huippupuhelinten seuraavan sukupolven ensimmäiseksi on ehtimässä Xiaomi.

Xiaomin Mi 11 -huippupuhelinten on tiedetty olevan tulossa ensimmäisten joukossa, jollei aivan ensimmäisenä, Qualcommin uudella huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiirillä.

Nyt uuden huhun mukaan Mi 11 -julkistus tapahtuisi 29. joulukuuta. Näin kertoo GizmoChina-sivusto, jonka tieto on peräisin samalta lähteeltä, joka aiemmin paljasti oikeaksi osoittautuneen Mi Watch Lite -älykellon julkistuspäivän.

Todennäköisesti Mi 11 -julkistus tapahtuisi aluksi vain Kiinan markkinoille 29. joulukuuta, ja kansainvälinen globaali lanseeraustilaisuus olisi vuorossa hieman myöhemmin, mahdollisesti tammikuun aikana.

Joidenkin huhujen myös myyntiintulon, senkin aluksi todennäköisesti samoin vain Kiinassa, pitäisi tapahtua jo ennen vuodenvaihdetta.

Xiaomilta odotetaan ainakin kahta uutuusmallia, Mi 11 ja Mi 11 Pro. Toistaiseksi näistä tiettävästi Mi 11 on nähty ohesta löytyvissä useissa vuotokuvissa, joissa erityisen hyvin on nähty puhelimen takakamera-alueen massasta poikkeavalla tavalla kaksivärinen viimeistely. Pyöristetyn neliön muotoisen kamera-alueen sijainti takana vasemmassa yläkulmassa sen sijaan on tuttu lukemattomista muista puhelimista.

Ben Geskin on myös luonut vuotaneiden kuvien perusteella alta löytyvän mallinnoksen Mi 11:stä.

Xiaomi Mi 11 -mallinnos. Kuva: Ben Geskin.
Xiaomi Mi 11 -mallinnos. Kuva: Ben Geskin.

Takana Mi 11:ssä on vuotokuvien perusteella kolme kameraa. Pääkameran tarkkuus Mi 11:ssä on huhujen mukaan 108 megapikseliä ja kaksi muuta kameraa olisivat 13 megapikselin ultralaajakulmakamera ja ilmeisesti 5 megapikselin makrokamera.

Mi 11 Prossa pääkamera olisi toistaiseksi kuullun mukaan tarkkuudeltaan 48 megapikseliä suuremmalla pikselikoolla, minkä lisäksi siitä löytyisi 20 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2x optisen zoomin telekamera 12 megapikselin tarkkuudella.

Uuden Snapdragon 888 -huippupiirin rinnalle Mi 11 -puhelimiin odotetaan yllätyksettömästi LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistia ja UFS 3.1 -tallennusmuistia, molemmat toistaiseksi parasta mitä älypuhelimissa on nähty.

Näyttöpaneeliksi Mi 11 -puhelimet ovat saamassa huhujen mukaan sivuille kaartuvat AMOLEDin 120 hertsin virkistystaajuudella. Näytön vasemmassa yläkulmassa odotetaan olevan reikä yksittäiselle etukameralle ja sormenjälkilukija tulee löytymään näytön alta. Ainakin Mi 11 Prossa näytön tarkkuuden odotetaan yltävän jopa QHD+-tasolle, Mi 11:ssä mahdollisesti vain Full HD+ -tarkkuuteen.

Lisäksi Mi 11:een odotetaan 4 780 milliampeeritunnin akkua. Viimeisimmän tiedon mukaan Mi 11 Prossa akku puolestaan voisi olla 4 970 milliampeerituntia. Mukana pitäisi olla tuki myös langattomalle lataukselle. Langallisen pikalatauksen osalta viimeksi esillä luku tehosta on 55 watista, mutta joissakin huhuissa Mi 11 -sarjan huippumalliin on odotettu myös jo Mi 10 Ultrassa nähtyä peräti 120 watin pikalatausta.

Alla vuotokuvia Mi 11:stä, jotka on tietojen mukaan otettu mainoskuvausten aikana, sekä pari jo aiemmin vuotanutta kuvaa.