Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Xiaomi 13 Ultra julkaistaan toukokuussa - odotettavissa järeämpi kamerakokoonpano kuin Prossa

Xiaomi tulee uuden huhun mukaan julkaisemaan 13 Ultra -huippupuhelimensa toukokuussa.

Xiaomi julkisti huippupuhelimensa Xiaomi 13:n ja Xiaomi 13 Pron jo 11. joulukuuta kotimarkkinoillaan Kiinassa. Muille markkinoille ne esiteltiin 26. helmikuuta Mobile World Congress -messujen yhteydessä.

Alkujaan myös Xiaomi 13 Ultran julkistusta huhuttiin mobiilimessujen yhteyteen, mutta näin ei lopulta käynyt.

Huippumalli Xiaomi 13 Ultrasta on odotettu seuraajaa viime vuoden Xiaomi 12S Ultralle, jonka Xiaomi toi myyntiin vain Kiinassa. Siinä nähtiin ensi kerran suuri 1″-koon ja 50 megapikselin Sony IMX989 -kamerakenno, jonka kehitystyössä Xiaomi on ollut mukana ja joka on pääkamerana myös Xiaomi 13 Prossa.

Aiemmin myös Xiaomin perustaja ja toimitusjohtaja Lei Jun vahvisti jo elokuussa, että ”seuraava iteraatio Ultrasta tulee olemaan saatavilla globaaleilla markkinoilla”.

Huhujen mukaan Xiaomi 13 Ultra voisi edelleen jatkaa samalla Sony IMX989 -kennolla pääkamerassaan. Xiaomi 13 Prosta tuleva uutuus eroaisi todennäköisesti monipuolisemmilla telekameroilla. Xiaomi 13 Prossa on noin 3x optista zoomia tarjoava 50 megapikselin telekamera, mutta Xiaomi 13 Ultraan voidaan odottaa periskooppirakenteista telekameraa.

Mitä todennäköisimmin odotettu Xiaomi 13 Ultra on varustettu Xiaomi 13:n ja Xiaomi 13 Pron tavoin Qualcommin tuoreella Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirillä.