Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Tulossa pian Nokia-älypuhelin huippuluokan Snapdragon-piirillä - useita julkistuksia voidaan odottaa jo lähiaikoina

Vihdoin uusi huippu-Nokia?

Tuoreen huhun mukaan markkinoille on pian tulossa Nokia-älypuhelin HMD Globalilta varustettuna Qualcommin Snapdragon 8xx -sarjan järjestelmäpiirillä.

Näin kertoo Twitterissä Nokia anew, joka on aiemminkin tehnyt paljastuksia julkaisemattomista HMD Globalin tuotteista.

Snapdragon 8xx -sarja on Qualcommin järjestelmäpiirien huippumallisto, jossa ovat sen suorituskykyisimmät järjestelmäpiirit. Toistaiseksi tehokkaimpien Snapdragon 888:n ja 888+:n lisäksi kyseeseen tulevaan Nokia-älypuhelimeen sopivana piirinä voi tulla myös vuodeksi 2021 esitelty Snapdragon 870, joka on tehokkaammaksi viritetty versio viime vuoden Snapdragon 865 / 865+ -piiristä. Vanhemmilla 8xx-sarjan piireillä varustetun älypuhelimen julkaisu malliston huipulle tässä kohtaa olisi yllätys.

Snapdragon 8xx -järjestelmäpiirillä varustetun Nokia-älypuhelimen tulo tarkoittaisi pitkän odotuksen päättymistä tehokkaan Nokia-älypuhelimen suhteen. Viime ja tänä vuonna HMD Global on tuonut markkinoille parhaimmillaankin vain keskiluokan suorituskyvyllä varustettuja älypuhelinmalleja.

Hiljattain vuotaja Evan Blass tulossa HMD Globalilta ovat Nokia T20 (koodinimi Riddler), Nokia G50 (koodinimi Punisher), Nokia G300 (koodinimi Aoki) sekä Nokia X100 (koodinimi Deadmau5).

Näistä viimeksi mainittu Nokia X100 sopisi mallinimeksi mahdolliselle uudelle Nokia-älypuhelinten huippumallille Snapdragon 8xx -piirillä. Nokia X100:stä ja Nokia G300:sta ei muuten ole vielä tarkempia tietoja.

Nokia T20:stä on tulossa HMD Globalin ensimmäinen Nokia-tablettilaite. Aiemmin jälleenmyyjien tiedot paljastivat jo Nokia T20:n sisältävän 10,36 tuuman näytön sekä olevan tulossa markkinoille Wi-Fi- ja 4G-versioina reilun parin sadan euron hintaan.

Nokia G50:n puolestaan pitäisi olla jälleenmyyjälistausten perusteella noin 250 euron hintaluokkaan sijoittuva uusi, HMD Globalin toistaiseksi suositushinnaltaan edullisin 5G-älypuhelin.

Tulevista julkistuksista kielii nyt myös viiden Nokia-älypuhelinten mallivariantin ilmestyminen Bluetooth-laitetietokantaan. NokiaMob-sivuston mukaan tietokantaan on kirjattu mallikoodit TA-1370, TA-1358, TA-1361, TA-1367 ja TA-1390.

Todennäköisesti seuraavia julkistuksia HMD Globalilta nähdään jo alkusyksyn aikana toistaiseksi ilmestyneiden viitteiden – huhujen, tietokantaan ilmestymisten ja jälleenmyyjälistausten – perusteella.

Uuden nimeämisjärjestelmänsä aiemmin tänä vuonna julkistaessaan HMD Global kertoi, että G-sarjassa älypuhelimet saavat kaksi vuotta Android-versiopäivityksiä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä, minkä lisäksi niissä on kahden vuoden takuu ja puhelinten hintaluokka 110-300 dollaria.

X-sarja puolestaan on Nokia-älypuhelinten huippumallisto, jossa on tarjolla kolme vuotta Android-versiopäivityksiä, kolme vuotta tietoturvapäivityksiä, kolmen vuoden takuu sekä yhteistyökumppanuuksia, kuten ZEISS optiikassa ja Pixelworks näyttöpiireissä, hintaluokan ollessa 250 dollarista ylöspäin. X-sarjan älypuhelinten mukana HMD Global ei ole myöskään enää toimittanut laturia osaltaan ympäristön säästämiseksi tehtynä muutoksena.

Toistaiseksi G- ja X-sarjoissa on julkistettu vasta Nokia G10 ja G20Nokia X10 ja X20 sekä lisäksi hiljattain kestävä Nokia XR20.