Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Tällaiset ovat tulevien Googlen Pixel 6 -huippupuhelinten keskeiset tekniset ominaisuudet

Huhu kertoo Pixel 6 -puhelinten saavan huippuluokan ominaisuudet.

Googlen tulevat mahdollisesti Pixel 6 -sarjalaisiksi nimettävät älypuhelimet olivat jo laajasti esillä vuodoissa vajaat pari kuukautta sitten, kun muotoilu paljastui mallinnoskuvissa.

Nyt Pixel 6 -puhelimista alun perin mallinnoskuvia yhdessä RendersByIanin kanssa julkaissut Jon Prosser on kertonut Front Page Tech -sivustollaan tietoja Pixel 6 -puhelinten ominaisuuksista.

Jon Prosserin lisäksi Pixel 6 -mallinnoksia on aiemmin nähty myös OnLeaks-nimimerkillä tunnetulta Steve Hemmerstofferilta, joka on julkaissut yhdessä Digit.in-sivuston kanssa mallinnokset Pixel 6 Pro -huippumallista ja yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa mallinnokset sen Pixel 6 -sisarmallista.

Puhelinten julkistuksen odotetaan tapahtuvan mahdollisesti lokakuussa, jolloin Google on perinteisesti esitellyt syksyn laiteuutuuksiaan.

Kokonaisuutena Pixel 6 -puhelimista odotetaan mielenkiintoisia – ja tavallaan Googlen paluuta mukaan älypuhelinten kärkikamppailuun viime vuoden jäätyä eräänlaiseksi välivuodeksi.

Kaksikosta Pixel 6:een odotetaan tasaista näyttöä, Pixel 6 Prohon puolestaan sivuiltaan kaarevaa. Takakameroita Pixel 6:ssa on kaksi, Pixel 6 Prossa kolme. Uusien tietojen mukaan kummassakin olisi 50 megapikselin pääkamera ja 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, mutta Pixel 6 Prossa lisäksi 48 megapikselin telekamera.

Ominaisuuksien suurin erikoisuus on järjestelmäpiiri, joka on Googlelle kustomoitu ratkaisu. Tältä osin yksityiskohtaisempia huhuja on kuultu jo aiemmin laajemminkin.

Teknisten ominaisuuksien lisäksi Jon Prosserin tuorein paljastus kertoi myös Googlen suunnittelevan puhelimille jopa viiden vuoden päivitystukea.

”Pixel 6:n” paljastetut ominaisuudet

 • 6,4 tuuman tasainen AMOLED-näyttö
 • Kaksi takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera
  • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera
 • 8 megapikselin etukamera
 • Googlelle kustomoitu järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • 4 614 milliampeeritunnin akku

”Pixel 6 Pron” paljastetut ominaisuudet

 • 6,71 tuuman kaartuva AMOLED-näyttö (P-OLED-näyttöpaneeli)
 • Kaksi takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera
  • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 48 megapikselin telekamera
 • 12 megapikselin etukamera
 • Googlelle kustomoitu järjestelmäpiiri
 • 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • 5 000 milliampeeritunnin akku

Näyttöjen yläreunassa Pixel 6 -puhelimissa on odotusten mukaan reikä etukameralle, minkä lisäksi sormenjälkilukijan odotetaan sijaitsevan näytön alla – ensi kertaa Google-puhelimissa. Lisäksi muita  aiemmin esillä olleita odotettuja ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet ja tuki langattomalle lataukselle.

Pixel 6 -puhelinten designin hallitseva ja samalla erottuvin elementti on koko puhelimen leveyden kattava takakamerakohouma yhdistettynä kohouman ylä- ja alapuolella erilaiseen takapinnan väriin, mikä luo tuleville Google-puhelimille todella erottuvan ulkonäön yhdessä mustan lasisen kamerakohouman kanssa. Kahden värin yhdistelmillä Google jatkaa aiempien Pixel-puhelinten linjoilla, joissa on myös nähty kaksisävyinen viimeistely. Uutuuksissa väriyhdistelmät saattavat kuitenkin olla aiempaa räikeämpiä.

Aiemmissa mallinnoksissa on ollut vielä epäselvyyttä sen suhteen, onko Pixel 6 Pron telekamera periskooppirakenteinen vai ei.

Pixel 6 Pro edestä ja takaa. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.
Pixel 6 Pro edestä ja takaa. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.
Pixel 6 ja Pixel 6 Pro. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.
Pixel 6 ja Pixel 6 Pro. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.

Pixel 6 -puhelimiin odotetaan uutta Samsungin Googlelle kustomoimaa järjestelmäpiiriä Googlen kehittämillä lisäosilla. Järjestelmäpiiriprojekti on kulkenut koodinimellä Whitechapel.

Myriam Joiren Mobile Tech Podcastin haastattelussa Android Police -sivustolle nykyään kirjoittava vuotajan Max Weinbachin aiemmin paljastamien tietojen mukaan yleiseltä suorituskyvyltään uusi Pixel 6 -puhelinten järjestelmäpiiri sijoittuisi lähelle huippuluokkaa, muttei aivan Qualcommin Snapdragon 888:n tai Samsung Exynos 2100:n tasolle. Käytännössä suorituskyvyn pitäisi olla Qualcommin tämän vuoden Snapdragon 888:n ja viime vuoden Snapdragon 865:n välimaastossa.

Lisäksi Weinbach on kertonut, että piirillä tulee olemaan Googlen kehittämät NPU-neuroverkkolaskentayksikkö tekoäly- ja koneoppimislaskentaan sekä ISP-kuvasignaaliprosessori kameran kuvankäsittelyyn, kuten oli odotettavissa. Aiemmin Google on sisällyttänyt Pixel-puhelimiinsa erillisiä piirejä näihin tarkoituksiin (Pixel Visual Core ja Pixel Neural Core), mutta uudessa järjestelmäpiirissä Googlen kehitystyö on integroitu osaksi järjestelmäpiiriä. Tämä voi parantaa tehokkuutta niin suorituskyvyn kuin virrankulutuksen osalta.

Erillinen paljastus Androidin avoimen koodin projektin kautta puolestaan on vihjannut järjestelmäpiirin sisältävän ARM Mali-G78 -grafiikkasuorittimen, joka löytyy myös Samsungin Exynos 2100:sta. Tarkemmin grafiikkasuorittimen ydinmäärästä ei kuitenkaan ole vielä tietoa.

Pixel 6 -puhelinten piirin valmistuksen odotetaan tapahtuvan 5 nanometrin prosessilla.

"Pixel 6". Kuva: OnLeaks / 91mobiles.

”Pixel 6”. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.OnLeaksin aiemmin mallinnosten yhteydessä paljastuneiden tietojen mukaan huippumalli Pixel 6 Pron mitat ovat 163,9 x 75,8 x 8,9 millimetriä ja Pixel 6:n 158,6 x 74,8 x 8,9 millimetriä.