Uusi Nokia 3310 tulee sunnuntaina - tuore huhu paljastaa yksityiskohtia

HMD Global tulee julkistamaan sunnuntaina joukon edullisen ja keskihintaluokan Nokia-älypuhelimia sekä uuden, modernin version legendaarisesta Nokia 3310 -peruspuhelimesta.

Nyt 3310:stä on tarjolla uutta tietoa kiinalaiselta Vtechgraphy-sivustolta, joka aiemmin ensimmäisenä mainitsi 3310:n paluun ennen kuin luotettu vuotaja Evan Blass vahvisti sen omassa raportissaan.

Vtechin mukaan uusi Nokia 3310 tulee edelleen olemaan peruspuhelin eikä älypuhelin. Puhelinta on kuitenkin päivitetty verrattuna vuonna 2000 esiteltyyn alkuperäiseen usein eri tavoin. Muotoilultaan uutuus tulee olemaan uskollinen ja jatkamaan Nokia 3310:n klassista muotokieltä, mutta painoa ja paksuutta on vähemmän. Markkinoille uusi 3310 tulee useissa väreissä – punainen, vihreä ja keltainen ja niin edelleen.

Uusi 3310 tulee jatkamaan perinteisellä T9-puhelinnäppäimistöllä ja fyysisten painikkeiden sijoittelun pitäisi vastata alkuperäistä – näppäinten koko on kuitenkin kasvamassa.

Toistaiseksi kerrotuista muutoksista selkein tapahtuu näytössä: perinteisen mustavalkonäytön sijaan uudessa 3310:ssä olisi värinäyttö.

Evan Blass kertoi aiemmin uuden 3310:n hinnaksi 59 euroa, mikä kielii puhelimen asemoinnista premium-peruspuhelimeksi nostalgia-arvon siivittämänä.