Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Samsungilta ei tule enää Galaxy Watch5 Classicia - tulevat älykellot ovat Galaxy Watch5 kahdessa koossa sekä jättiakulla varustettu Galaxy Watch5 Pro

Huhut Samsungin tulevista Galaxy Watch5 -älykelloista jatkuvat.

Nyt SamMobile-sivuston tiedot kertovat, ettei Samsungilta ole enää tulossa Galaxy Watch5 -sukupolvesta Classic-nimistä malliversiota toisin kuin tähän asti. Viime vuonna Galaxy Watch4:n rinnalla nähtiin vielä Galaxy Watch4 Classic, nimensä mukaisesti klassisemmalla rannekellon ulkonäöllä sekä pyöritettävällä reunuksella, jolla voi esimerkiksi selata kellon valikoita.

Sen sijaan SamMobile-sivuston mukaan tänä vuonna tulossa ovat Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro. Pyöritettävän reunuksen kohtalo ei ole vielä tiedossa.

Uusista älykelloista Galaxy Watch5 on tulossa edelleen kahdessa eri koossa, kun taas Galaxy Watch5 Pro voi tulla vain yhdessä koossa. Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Samsungilta olisi siis tulossa kolme uutta älykelloa osana samaa mallisarjaa.

Myös jo viranomaistiedoista saadut paljastukset tulevien älykellojen akuista ovat kertoneet kolmesta eri koosta.

Paljastuneiden tietojen mukaan EB-BR900ABY-mallikoodin akku tulee tarjoamaan 276 milliampeeritunnin kapasiteetin, kun nykyiset 40 millimetrin Galaxy Watch4 ja 42 millimetrin Galaxy Watch4 Classic sisältävät 247 milliampeeritunnin akun. Kapasiteetti on kasvamassa siis 29 milliampeeritunnilla, eli noin 11,7 prosentilla.

Suurempi EB-BR910ABY-mallikoodin akku tarjoaa 397 milliampeeritunnin akun kapasiteetin verrattuna 44 millimetrin Galaxy Watch4:n ja 46 millimetrin Galaxy Watch4 Classicin 361 milliampeeritunnin akkuun. 36 milliampeerituntia suurempi kapasiteetti tarkoittaa noin 10 prosentin kasvua.

SamMobile-sivusto kertoi jo aiemmin Galaxy Watch5 Pron olevan tulossa peräti 572 milliampeeritunnin akulla, jonka mallikoodi on EB-BR925ABY. Pro-malli erottuisi sisarmalleistaan siis selvästi suuremmalla akulla, jonka myötä sen akunkeston pitäisi olla myös huomattavasti pidempi.

Galaxy Watch5 -älykellojen odotetaan edelleen sisältävät pyöreät OLED-näytöt, GPS-paikannuksen, kiihtyvyysanturin, gyroskooppianturin, optisen sykemittauksen sekä kehonkoostumusanturin, kuten jo Galaxy Watch4 -kelloissa.

SamMobile-sivuston mukaan Galaxy Watch5 -kelloissa tullaan myös näkemään Wear OS 3 -käyttöjärjestelmän päällä toimivasta Samsungin One UI Watch -ohjelmistosta uusi versio.

Nähtäväksi jää, esitteleekö Samsung Galaxy Watch5 -kelloissa uutta järjestelmäpiiriä vai jatkaako se edelleen jo Galaxy Watch4 -kelloista tutulla 5 nanometrin prosessilla valmistettavalla Exynos W920:lla, jota voi pitää edelleen varsin modernina ratkaisuna älykellomarkkinoilla.

Galaxy Watch4 -kellojen akunkestoksi Samsung on kertonut 40 tuntia keskimäärin, esimerkiksi ilman aina päällä -näyttötilaa. Kasvaneet akkukapasiteetit antavat odottaa uuden sukupolven kellojen tarjoavan tätä paremman akunkeston – ja erityisesti Pro-mallin nousevan tältä osin uudelle tasolle.

Huhujen mukaan Samsung-älykellojen seuraava Galaxy Watch5 -sukupolvi voi olla tulossa elokuussa – mahdollisesti samalla, kun Samsung julkistaa seuraavat taittuvanäyttöiset älypuhelimensa.