Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Samsungilla työn alla uusi 200 megapikselin ISOCELL HP3 -kamerakenno älypuhelimiin

Samsung julkisti jo syyskuun 2021 alussa älypuhelimiin suunnatun ISOCELL HP1 -kamerakennon 200 megapikselin tarkkuudella.

Nyt GalaxyClub-sivusto kertoo lähteisiinsä perustuen Samsungin kehittävän jo toisen sukupolven 200 megapikselin kamerakennoa, nimeltään ISOCELL HP3.

Mitään tarkempia tietoja ISOCELL HP3:sta ei vielä ole. Esimerkiksi kennon koosta ei ole saatu vielä vihiä. Hämärän peitossa ovat myös seikat siitä, mitä parannuksia ISOCELL HP3 tarjoaa edeltäjästään ISOCELL HP1:stä. Myös lanseerausaikataulu on vielä auki.

ISOCELL HP1 -kennoa ei ole nähty vielä käytössä yhdessäkään älypuhelimessa, mutta huhujen mukaan Motorola olisi ottamassa sen käyttöön tulevassa Frontier-koodinimellisessä huippupuhelimessa, jonka julkaisua odotetaan kesän aikana mahdollisesti Edge 30 Ultra -mallinimellä.

Samsungin omien älypuhelinten osalta ISOCELL HP1:n tai myöskään ISOCELL HP3:n käyttöönotosta ei ole mitään tietoa.

1/1,22 tuumakoon ISOCELL HP1 -kamerakenno on pikselikooltaan 0,64 mikronia. Kenno on varustettu 4×4 RGB Bayer -värisuotimella, ja neljä pikseliä yhdistettynä 50 megapikselin kuvakoolla pikselikoko on 1,28 mikronia ja toistamiseen yhdistettynä 12,5 megapikselin kuvakoolla pikselikoko on jo 2,56 mikronia. Samsung kutsuu tätä ratkaisua nimellä ChameleonCell. Kamerakennon täysi resoluutio on 16384 x 12288 pikseliä.

ISOCELL HP1 -kenno on varustettu nopealla Double Super PD -automaattitarkennuksella sekä Smart-ISO Pro -ominaisuudella, joka käytännössä tallentaa samanaikaisesti ruudun sekä korkealla että matalalla ISO-herkkyydellä. Kenno tukee toki myös HDR-kuvausta, eli valokuvan koostamista eri valotustasoilla tallennetusta kolmesta ruudusta.

Kuvaamisen yhteydessä ISOCELL HP1 -kenno pystyy 7,5 ruutuun sekunnissa 200 megapikselin tarkkuudella, 30 ruutuun sekunnissa 50 megapikselin tarkkuudella ja 120 ruutuun sekunnissa 12,5 megapikselin tarkkuudella. Videokuvauksen osalta on tuettuna 8K-tarkkuus 30 fps -nopeudella, 4K-tarkkuus jopa 120 fps -nopeudella ja 1080p Full HD -tarkkuus jopa 240 fps -nopeudella.