Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Nokia-huippupuhelin ”Nokia 9.2” tulossa todennäköisesti vasta syksyllä – syynä järjestelmäpiirin päivitys

Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin toistaiseksi huomioarvoltaan merkittävin älypuhelin on ollut helmikuun lopulla 2019 julkistettu viidellä takakameralla varustettu Nokia 9 PureView.

Nokia 9 PureView sisälsi aikanaan ensimmäisenä kamerapuhelimena viisi takakameraa ja sen kameraratkaisu kokonaisuutena on yhä uniikki ja omanlaisensa markkinoilla. Puhelimessa on viisi 12 megapikselin kameraa, joista kunkin tallentama kuva yhdistetään yhdeksi valmiiksi otokseksi. Näin jokaiseen kuvaan käytetään vähintään 60 megapikseliä dataa, ja useimmissa tilanteissa vielä enemmänkin kustakin kamerasta useampia taustalla tallennettavia kuvia hyödyntämällä.

Nokia 9 PureView’n seuraajaan on luonnollisesti kohdistunut myös suuria odotuksia. Nyt läheisesti HMD Globalin toimintaa seuraava ja useista aiemmista paljastuksistaan tunnettu nimimerkki Nokia anew on kertonut huhuna, että ”Nokia 9.2:n” julkistusta olisi lykätty syksylle johtuen järjestelmäpiirin vaihtamisesta Qualcommin hiljattain julkistamaan Snapdragon 865:een.

Nokia 9 PureView’ssä järjestelmäpiirinä on Snapdragon 845, joka edusti jo keväällä puhelimen myyntiin tullessa edellistä sukupolvea ja näin Nokia-uutuus oli huippupuhelinkilpailijoihinsa verrattuna heti selvässä alakynnessä.

Aiemmat huhut povasivat myös Nokia 9 PureView’n seuraajaan vanhaksi jäänyttä piiriä, mikä olisi tarkoittanut Snapdragon 855:tä samalla, kun lähikuukausina monilta valmistajilta markkinoille vyöryvät jo Snapdragon 865 -puhelimet.

Nyt HMD Global näyttää kuitenkin muuttaneen suunnitelmiaan, ja ratkaisu voikin olla onnistunut. Todellinen huippupuhelin syksyllä saattaa olla houkuttelevampi kuin vanhentuneella tekniiikalla varustettu keväällä.

HMD Global julkistaa perinteisesti uutuuksia helmikuun lopulla Barcelonassa järjestettävien Mobile World Congress -messujen yhteydessä, ja perinteen odotetaan jatkuvan ensi vuonnakin. Todennäköisesti merkittävimmäksi julkistukseksi tuolloin nousee ensimmäinen Nokia-älypuhelin 5G-verkkoyhteydellä, ”Nokia 8.2”, josta on jo nähty ensivilaus.

Tulevien uutuuksien lopulliset mallinimet ovat toistaiseksi epävarmoja. Voi olla, että Nokia-puhelinten nimeämistapa kokee uudistuksia tai ainakin numeroita jää välistä, sillä mallistoon on jo esitelty Nokia 2.3 ja Nokia C1 tänä vuonna.