Huhu: LG hylkäämässä huippupuhelimensa muunneltavuuden – ei enää vaihdettavia lisäosia

LG:n kevään 2016 huippupuhelimen G5:n myynnin on raportoitu useampaan otteeseen jääneen odotuksista. Nyt korealainen ETNews kertoo, että LG aikookin hylätä tulevassa G6:ssa modulaarisuuden.

G5:een on mahdollista lisätä erilaisia toimintoja vaihtamalla puhelimen pohjakappale. Näin on voinut lisätä esimerkiksi paremman lisäkameran tai voimakkaamman kaiuttimen.

Tämä idea ei enää kiinnosta LG:tä, vaan G6:ta kehitetään jälleen normaalina, integroituna älypuhelimena. LG:n sisällä ollaan tosin huolissaan markkinareaktiosta, kun LG muuttaa strategiaansa täysin vain vuodessa. Uutta G6:ta odotetaan kevään 2017 aikana.

Aiemmin on huhuttu, ettei G6:een olisi tulossa myöskään kaartuvaa näyttöä, jollainen on noussut suosituksi Samsungilla.

Modulaarisuutta ovat yrittäneet älypuhelimiin tuoda muutkin kuin LG, joka myös kompastui samaan ongelmaan kuin muutkin: ihmisiä ei todellisuudessa kiinnosta. ETNewsin mukaan LG ei saavuttanut odotettuja tuloksia, koska ihmisten alettua käyttää G5:tä eivät he todella kokeneet tarvetta ostaa vaihdettavia moduuleja. Lisäksi moduulien liittämisen ja poistamisen tarvetta kuvaillaan epämukavaksi. Hiljattain myös esimerkiksi Google hylkäsi laajemmin muunneltavan Project Ara -puhelimensa kehityksen.

Lisäksi kuten on aiemminkin raportoitu, oli G5:n uusi modulaarirakenne vaikeampi valmistaa. Valmistuksessa syntyi sutta ja sekundaa tavanomaista enemmän, mikä myös söi heikon myynnin ohella vielä lisää LG:n kannattavuutta.