Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Galaxy S8 -malliin tulossa 4K-näyttö

 

Galaxy S8 -huhut jatkuvat. Tuoreimmat tulevat kiinalaisen Weibo-palvelun kautta aiemmin oikeaan osuneita tietoja julkaisseelta taholta ja täydentävät useita muita viime viikkojen S8-huhuja. Viimeisimmästä huhusta uutisoi myös SamMobile.

Uutena seikkana nyt on saatu kuulla erityisesti odotettavan kahden Galaxy S8 -version eroista. Tulossa pitäisi olla 5,1 tuuman versio, jossa näytön tarkkuus olisi 2K-tasoa eli sisältäisi 2560×1440 pikseliä ja takakameroita olisi yksi. Suuremman 5,5 tuuman version näyttötarkkuus olisi 4K-tasoa eli 3840×2160 pikseliä, ja myös takakameroita olisi kaksin kappalein. Jo aiempien paljastusten valossa Samsungilta odotetaan värikameran ja mustavalkokameran yhdistelmää tulevan, jo laajasti huhutun kaksoiskameran osalta.

Lisäksi Galaxy S8:sta kerrotaan tulevan löytymään älykkään Viv-virtuaaliavustajan, jonka Samsung juuri hiljattain osti. Se tulisi korvaamaan Samsungin aiemman S Voicen.

Kahta S8-kokoa on huhuttu jo aiemmin, jolloin niiden molempien povattiin sisältävän reunoille kaartuvan näytön.

Jo aiemmin on myös ollut tiedossa Galaxy S8:n olevan tulossa Samsungin omalla Exynos 8895 ja Qualcommin Snapdragon 830 -järjestelmäpiireillä, molempien 10 nanometrin uudella tuotantoprosessilla valmistettuna. Uutena tietona nyt mainitaan seuraavan sukupolven muistiratkaisut, UFS 2.1 -yhteys- ja LPDDR4x-teknologioin.

Aiempien paljastusten perusteella Galaxy S8:sta odotetaan suurta muutosta nykyiseen.Tuoreiden huhujen mukaan Galaxy S8:n koko etupuoli on näyttöä erillisen kotinäppäimen ja sormenjälkitunnistimen poistuessa. Lisäksi näyttö voisi mahdollisesti kaartua sivujen ohella myös ylhäältä ja alhaalta puhelimen reunoille.

Samsung Galaxy S8:n julkistuksen odotetaan tapahtuvan viimeistään 26. helmikuuta Mobile World Congressin aattosunnuntaina.