Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Apple harkitsee taas AirPods-kuulokkeiden lisäämistä 2020 iPhone-myyntipakkauksiin

Applen on jo aiemmin menneinä vuosina huhuttu harkinneen täyslangattomien AirPods-kuulokkeidensa lisäämistä osaksi iPhonen myyntipakkausta mutta toistaiseksi huhut eivät ole muuttuneet todeksi.

Nyt DigiTimes-julkaisun mukaan Apple jälleen harkitsee asiaa mitä tulee vuoden 2020 syksyllä odotettaviin uusiin, seuraavan sukupolven iPhone-malleihin.

Taiwanilaisen DigiTimesin, joka perustaa raporttinsa useimmiten paikallisiin kokoonpano- ja alihankkijalähteisiin, aiemmat näytöt raporteista ovat kaksijakoisia: välillä DigiTimesin tiedot ovat osoittautuneet oikeiksi, välillä vääriksi. Siksi myös tähän uusimpaan huhuun tulee suhtautua varauksella.

DigiTimes kertoo Applen lisäksi myös Samsungin ja Xiaomin tahoillaan harkitsevan täyslangattomien kuulokkeiden tuomista osaksi älypuhelintensa myyntipakkauksia. Näistä itse asiassa Samsung on jo näin tehnytkin, sillä sen Suomessa 2 100 euron hintaisen taittuvanäyttöisen Galaxy Foldin myyntipakkauksessa mukana ovat sen täyslangattomat Galaxy Buds -kuulokkeet.

Applen suositushinta AirPods-kuulokkeille on alkaen 179 euroa. AirPods-kuulokkeista on kasvanut jättimenestys niiden alun perin vuonna 2016 tapahtuneen myyntiintulon jälkeen. Tänä vuonna Applen on raportoitu tuplaavan AirPods-toimituksensa 60 miljoonaan kuulokepariin. Apple Watchin ja AirPods-kuulokkeiden vetämänä puettavista laitteista on tullut Applen nopeimmin kasvava tuotekategoria.

AirPods-kuulokkeiden tuomista osaksi iPhone-myyntipakkauksia vastaan puhuu niiden hinta. iPhonen myyntihinnalla olisi kovat nousupaineet, mikäli mukana tulisi vielä halutut erikseen nyt 179 euron suositushintaa kantavat kuulokkeet. Yksi vaihtoehto toki on, että Apple voisi tuoda kuulokkeet iPhonen kylkeen vapaaehtoisena lisänä, ja/tai esimerkiksi vain Pro-malleissa.

Täyslangattomien kuulokkeiden lisäämistä myyntipakkauksiin toisaalta perustelee se, että vielä nykyisin pakkauksessa mukana tulevat langalliset EarPods-nappikuulokkeet ovat monille muuttuneet täysin turhiksi ja ne myös tuntuvat todella vanhanaikaisilta.