Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawein ensi vuoden huippupuhelimeen huhutaan uutta kamerainnovaatiota - tulossa nestemäinen linssi

Huawein P-sarjan huippupuhelimet ovat perinteisesti kulkeneet älypuhelinten kamerakehityksen kärjessä ja esitelleet uusia innovaatioita kamerapuhelimiin.

Nyt Huawein huhutaan olevan ottamassa käyttöön uuden nestemäisen linssin osana ensi kevään aikana odotettavaa seuraavan sukupolven P-sarjan huippupuhelinta.

Nestemäinen linssi tulisi käyttöön puhelimen telekamerassa. Uuden ratkaisun etu olisi sen tarjoama erittäin nopea tarkennus, joka tapahtuisi vain muutamissa millisekunneissa ja vastaisi nopeudeltaan ihmissilmää. Lisäksi uusi linssiratkaisu voisi parantaa myös optisen kuvanvakautuksen toimintaa.

Nestemäinen linssi muuttaa muotoaan, kun sen läpi ajetaan sähkövirtaa erilaisella jännitteellä.

Huhujen mukaan uusi linssi yhdistettäisiin Sonyn vielä julkistamattoman uuden IMX782-kamerakennon kanssa.

Muun muassa Digital chat station -nimimerkillä tunnettu vuotaja on puhunut uudesta linssiratkaisusta.
Muun muassa Digital chat station -nimimerkillä tunnettu vuotaja on puhunut uudesta linssiratkaisusta.

Huawein tulevista P50-sarjan huippupuhelimista huhuttiin jo aiemminkin tällä viikolla.

Huawein perinteisessä aikataulussa keväällä on P-sarjan ja syksyllä Mate-sarjan huippupuhelinten vuoro. Kysymysmerkkejä tulevasta ovat kuitenkin aiheuttaneet Yhdysvaltojen rajoitukset, joiden jatkuessa Huawein saataville ei välttämättä ole huippupuhelimiin vaadittavia järjestelmäpiirejä.

Korealaisen TheElec-julkaisun mukaan Samsung Display ja LG Display ovat valmistelleet OLED-näyttöpaneelien toimituksia Huawein P50-sarjan huippupuhelimiin. P50-sarjan tilaukset on lyöty lukkoon, mutta syksyn seuraavan sukupolven Mate-sarjalaisten osalta tilanne on raportoidusti vielä auki.

Korealaisjulkaisun mukaan Huawein odotetaan käyttävän P50-huippupuhelimissa samaa Kirin 9000 -järjestelmäpiiriä, joka nähtiin jo tänä syksynä Mate40-huippupuhelimissa. Kyseisen piirin saatavuus voi kuitenkin osoittautua ongelmaksi Huaweille, sillä tällä hetkellä piiriä ei voida valmistaa lisää Yhdysvaltojen rajoituksista johtuen.