Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uutta tekniikkaa: Googlen tulevat VR-lasit seuraavat silmien liikkeitä

Jo alkuvuodesta kerrottiin Googlen kehittävän itsenäisesti toimivia VR-laseja, jotka eivät toimiakseen tarvitse erillistä tietokonetta tai älypuhelinta. Tuore huhu kertoo näiden tulevien lasien sisältävän erikoista tekniikkaa, jota Google ottaa haltuunsa myös yritysostolla.

Engadgetin mukaan aiheesta perillä olevat tahot ovat kertoneet, että Googlen lasit tunnistavat käyttäjän silmien liikkeitä. Huhu sai juuri vahvistusta, kun kolme vuotta sitten perustettu start-up -yritys Eyefluence kertoi Googlen ostavan yrityksen ja Eyefluencen väen liittyvän Googlen joukkoihin. Eyefluence on kehittänyt juuri silmien liikkeitä tunnistavia järjestelmiä ja sovellutuksia.

Vielä ei ole tarkemmin tiedossa, mihin silmien liikkeiden seurantaa Googlen laseissa käytettäisiin. Eyefluencen ratkaisujen avulla on muun muassa selvitetty, mitä ihmisten silmät kertovat näiden kiinnostuksesta ja seuraako käyttäjä esimerkiksi tabletin näytöllä etenevää tarinaa kiinnostuneena vai kyllästyneenä. Toinen esimerkki silmien seurannasta on ensi kuussa Kickstarteriin ennakkotilattavaksi tuleva VR-silmikko Fove, joka silmien liikkeiden perusteella voi jäljitellä silmien syvätarkennusta lähellä tai kaukana sijaitseviin kohteisiin.

Silmien seurannan lisäksi Googlen tulevat VR-lasit sisältävät ympäristön esineitä ja muotoja tunnistavia antureita. Niiden avulla lasit voivat mallintaa käyttäjän silmien eteen todellisuuteen pohjautuvan ympäristön. Lisäksi Intelille yrityskaupassa siirtyvä keinoäly-yritys Movidius toimittaa laseja varten piirejä, jotka auttavat käyttäjän liikkeiden ja asennon määrittämisessä.

Google tai Movidius eivät millään tavalla kommentoineet huhuja. Lasien mahdollisesta julkaisuaikataulusta ei ole vielä mitään tietoa.