Googlen tuleva huippupuhelin esillä uusissa kuvissa

Googlen tuleva Nexus-puhelinten seuraaja, koodinimeltään Sailfish, on nyt nähty jälleen uusissa tietokonerenderöidyissä kuvissa sekä myös mallinnetulla videolla, jolla puhelimen designia esitellään.

Aiemman vahvan huhunmukaisesti Sailfish saisi nimekseen Google Pixel, mutta tuoreet kuvat yhdessä OnLeaksin paljastanut Android Authority -sivusto ei Pixel-nimeä suoraan mainitse vaan puhuu laitteesta vain Googlen ja HTC:n tulevana Nexuksena – viitaten tosin huhuihin, että Nexus-nimen tarun odotetaan olevan päättymässä.

Uudessa materiaalissa nähdään Sailfish myös pohjasta, josta pitäisi löytyä USB-C-mallin liitäntä sekä sen molemmilta puolilta kaiuttimet. Mukana puhelimessa pitäisi olla myös puhelimen yläpäässä sijaitseva 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joka ei kuitenkaan näissä materiaaleissa esillä ole. Sailfishin mittojen kerrotaan olevan 143,8 x 69,5 x 7,3 millimetriä ohuimmassa kohdassaan, sekä 8,5 millimetriä paksuimassa kohdassaan puhelimen yläpuoliskolla.

Rakenteen pitäisi olla metallin ja lasin yhdistelmää.

Aiempien vuotojen perusteella Sailfishiin odotetaan myös viiden tuuman tai hieman suurempaa näyttöä 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuudeella, Qualcommin Snapdragon 820 tai 821 -järjestelmäpiiriä, 4 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 12 megapikselin kameraa takana, 8 megapikselin kameraa edessä sekä takaa löytyvää sormenjälkitunnistinta. Akun koon odotetaan olevan 2 770 milliampeerituntia.

Aiemman huhun mukaan Google tulee julkistamaan laiteuutuutensa 4. lokakuuta. Sailfishin rinnalle on tulossa myös ominaisuuksiltaan varsin yhteneväinen, mutta suurempinäyttöinen ja -kokoinen Marlin eli Pixel XL.

Pixeleistä tulee löytymään uusi Android 7.0 Nougat, mutta Nexuksista poiketen ei niin sanottuna puhtaana versiona vaan erityisesti Googlen näitä laitteita silmällä pitäen suunnittelemalla muunnellulla käyttöliittymällä.