Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastuksia ja kuva: Google uudistaa Chromecastia

Myös Chromecast Ultra tulee kuulumaan Googlen laitejulkistuksiin 4. lokakuuta. Nyt tuttu vuotaja Evan Blass on VentureBeat -sivustolla paljastanut tulevasta uudesta Chromecastista kuvia ja tietoja.

Blassin tietojen mukaan Chromecast Ultra tulee tarjolle ohjelmistoversiolla 1.21 ja sitä tullaan myymään nykyisen Chromecastin rinnalla. Uusi Ultra-versio tulee olemaan tuplahintainen aiempaan nähden – Yhdysvalloissa 69 vs. 35 dollaria – kertoi jo aiemmin Android Police. Myös Suomessa nykyisen Chromecastin hinta on liikkunut vajaassa 40 eurossa.

Chromecast Ultra tuo 4K-tarkkuuden tuen lisäyksenä aiempaan. Lisäksi aiempien tietojen mukaan samalla se saa luontevasti tuen myös HDR-materiaalin siirrolle. Televisioon tai muuhun näyttöön Chromecast Ultrakin liittyy edelleen HDMI-liitännän kautta. Muotoilu on säilymässä pitkästi ennallaan aiempaan nähden.

Chromecastin jo ennakkotestiversionajulkaistu 1.21-ohjelmistoversio on poistanut kaikki Chromecast-logot ohjelmistosta. Tilalle on tullut Googlen G-logo, joka löytyy Chromecast Ultrastakin – ja muiden vuotojen perusteella myös muista Googlen vajaan parin viikon päästä tulossa olevista laiteuutuuksista.

4. lokakuuta Googlen odotetaan julkistavan myös laajasti muita laitteita uuden Chromecastin lisäksi: Google Pixel ja Pixel XL -puhelimet, Google Wifi -reititin, Google Homen tarkempi esittely sekä Googlen oma Daydream-virtuaalitodellisuuslaite. Lisäksi luvassa lienee ensimmäiset tiedot Andromedasta, Chrome OS:n yhdistymisestä Androidiin.