Googlen mainos ennakoi tulevaa puhelinjulkistusta – 4. lokakuuta luvassa uudet Pixelit?

Tähän asti uusien Google-puhelinten julkistusta on odoteltu 5. päivälle lokakuuta luotettavan vuotajan Evan Blassin mainittua tämän päivämäärän, mutta nyt näyttää siltä, että julkistus tulee tapahtumaan jo päivää aiemmin, 4. lokakuuta.

Googlen ulkomainos Bostonissa viittaa päivämäärään sekä puhelimiin. Mainoksesta on kertonut Droid-Life-sivusto.

Uudet Google-puhelimet on jo aiemmin nähty vuotokuvissa. Puhelinten mallinimistä ei ole varmuutta, mutta Pixel 2 ja Pixel 2 XL ovat hyvä veikkaus.

Puhelimista suurempi on saamassa 5,99 tuuman kokoisen LG:n valmistaman AMOLED-näytön 18:9-kuvasuhteella ja pyöristetyillä kulmilla. Näyttöpaneeli on tasainen, mutta päälilasi kaartuu laitteen reunoja kohti. Pienemmässä Pixelissä, jonka valmistuksesta vastaa viime vuonna molemmista Pixeleistä vastuussa ollut HTC, näytön koon odotetaan säilyvän suunnilleen ennallaan 4,97 tuuman koossa. Yhtenä uutena ominaisuudet uudet Pixelit näyttävät olevan saamassa valmiustilassa keskeisiä tietoja esittävän Always-On-näyttötilan.

Näyttöä ja ulkoisia eroja lukuun ottamatta tulevan uutuuskaksikon pitäisi olla tekniikaltaan identtisiä ensimmäisen sukupolven tavoin. Sisuksiinsa puhelimet ovat saamassa näillä näkymin Qualcommin Snapdragon 835:n, joka kuitenkin voi olla tähän asti muissa puhelimissa nähtyä korkeammalle kellotettu, uusi versio järjestelmäpiiristä.

Sormenjälkitunnistin on pysymässä puhelimissa takana, jossa lasialueen koko on kuitenkin alkuperäisiä Pixeleitä pienempi. Google ei ole lähdössä mukaan kaksoiskameratrendiin, vaan jatkaa yhdellä takakameralla molemmissa puhelimissa. 9to5Googlen mukaan optisen kuvanvakaimen sijaan Google jatkaa edelleen myös elektronisella kuvanvakautuksella (EIS). Molemmat uudet Pixelit tulevat sisältämään stereokaiuttimet, mutta ei enää 3,5 millimetrin perinteistä kuulokeliitäntää. Puhelinten mukana tullaan toimittamaan adapteri, kertoo 9to5Google nyt. Google on myös esittelemässä omat langattomat kuulokkeensa, jotka tunnetaan toistaiseksi Bisto-koodinimellä.

Erikoisuutena molemmat uudet Pixelit tulevat myös sisältämään kyljissä puristamisen tunnistavat anturit, jollaiset on nähty jo HTC:n U11-huippupuhelimessa. Puristamalla puhelinta voidaan suorittaa erilaisia toimintoja, esimerkiksi avata sovelluksia.

Puhelimet tulevat olemaan nyt myös vedenkestäviä IP68-luokitellusti.

Käyttöjärjestelmäkseen uutuudet ovat saamassa Android Oreon vielä julkaisemattomana 8.1-versiona. Puhelimet ovat myös saamassa näytöllä valmiustilassa tietoja esittävän Always On -näyttötilan.

Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.
Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.
Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.
Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.