Google kertoo todella suuria uutisia 4. lokakuuta? Luvassa käyttöjärjestelmien yhdistyminen

Googlen odotetaan jo julkistavan 4. lokakuuta tilaisuudessaan laajan laitekatraan – ensimmäiset ”Googlen tekemät puhelimet” Pixel ja Pixel XL, Google Wifin, 4K- ja HDR-tuellisen Chromecastin sekä kertovan tarkempia tietoja aiemmin vilautetusta Google Home -laitteesta.

Mutta tulevan tilaisuuden suuret uutiset eivät näillä näkymin ole jäämässä vain tähän. Android Policen tietojen mukaan Google tulisi esittelemään 4. lokakuuta myös projekti Andromedan lopputuloksen, sen Android- ja Chrome OS -käyttöjärjestelmien yhdistymisen.

Googlen on jo pitkään huhuttu olevan sulattamassa järjestelmänsä yhteen. Uudistuneen yhden järjestelmän odotetaan edelleen tulevan saataville joskus ensi vuonna 2017, mutta esittely tapahtuisi jo nyt – vielä vuoden 2016 puolella, kuten Wall Street Journal jo vuosi sitten raportoi.

Tähän viittaa mahdollisesti myös Googlella Androidista, Chrome OS:stä ja Google Playsta vastaavana johjajana toimivan Hiroshi Lockheimerin tuore twiitti. Androidin juuri taakse jääneeseen 8-vuotissyntymäpäivään viitaten Lockheimer lupaa tilaisuuden 4. lokakuuta olevan niin tärkeä, että siitä puhuttaisiin jopa vielä seuraavan kahdeksan vuoden päästä.

Toki Lockheimerin twiitti voisi rakentua ajatukselle myös ensimmäisten varsinaisten Google-puhelinten tärkeydestä, mutta yhdistettynä raporttiin projekti Andromedasta, antaa se luvan odottaa myös suuria uutisia liittyen itse Androidiin.