Google esittelee uusia laitteita lokakuun alussa – huippupuhelimet huhuissa

Googlelta ei tänä vuonna, eikä mahdollisesti jatkossakaan, kannata enää odottaa uusia Nexus-puhelimia. Sen sijaan tulossa ovat puhelinmallit Pixel ja Pixel XL, kertoo Android Police. Samaisen sivuston mukaan puhelimet sekä muita uusia tuotteita nähdään lokakuun alussa.

Googlen on jo pitkään kerrottu kehittävän kahta uutta puhelinmallia yhdessä HTC:n kanssa, ja laitteisiin on monissa yhteyksissä viitattu Nexus-nimellä. Viime aikoina on kuitenkin yhä enemmän huhuttu, etteivät laitteet enää kannakaan Nexus-brändiä. Android Policen lähteiden mukaan Google tuleekin nimeämään laitteet nimillä Pixel ja Pixel XL. Google on aiemmin käyttänyt Pixel-nimeä jo huippuluokan tabletissaan ja Chromebookeissa.

Pixel ja Pixel XL ovat huhuissa liikkuneet työnimillä Sailfish ja Marlin, ja odotettavissa ovat Snapdragon 820 -suorittimilla sekä 5- ja 5,5-tuumaisilla näytöillä varustetut puhelimet, jotka aiemmista Nexus-puhelimista poiketen eivät käytä varsinaisesti puhdasta Android 7.0 Nougatia, vaan tullaan varustamaan erityisesti niitä varten kehitetyllä käyttöliittymällä. Android Policen lähteen mukaan puhelimet ovat HTC:n valmistamia, mutta Google tulee markkinoimaan niitä täysin omissa nimissään.

Googlen kerrotaan valmistelevan esittelytilaisuutta lokakuun 4. päivälle. Tuolloin yhtiö tulee esittelemään paitsi uudet puhelimet, myös 4K-tarkkuutta tukevan version Chromecast-mediasoittimesta sekä oman referenssiversionsa Daydream-virtuaalitodellisuuslaseista.