Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung Galaxy S8 pyörii jo huhuissa – tulossa kahdessa eri koossa

Samsung harkitsee perinteisen tasanäyttöisen version tekemättä jättämistä seuraavan lippulaivapuhelimensa, Galaxy S7:n seuraajan osalta, kertoo Korea Herald. Puhelin tulisi näin tarjolle vain sivuille kaartuvilla näytöillä varustettuna.

Korea Herald viittaa tulevaan puhelimeen ”Galaxy 8” -nimellä, mutta tästä tuskin kannattaa vielä vetää pidemmälle meneviä johtopäätöksiä. Mahdollista nimenmuutosta ei erikseen käsitellä raportissa, joten kyse voi olla vain ajatus-, kirjoitus- tai käännösvirheestä. Galaxy S8 -nimeä voidaan edelleen pitää selvästi todennäköisimpänä vaihtoehtona.

Kovin yllättäviä tiedot vain kaartuvista näytöistä Galaxy S8:ssa eivät ole. Mahdollisuus tähän nousi esiin jo kuukausi sitten Samsung-pomon haastattelussa."Samsung on harkinnut, että se tekisi edge-näytöstä identiteetin Galaxy S -älypuhelinmallistolle jos yhtiö voi tarjota kuluttajille erottuvan käyttökokemuksen ohjelmistolla ja käyttäjäystävällisillä toiminnoilla", totesi Samsungin mobiiliyksikössä liiketoimintaa vetävä Dong-jin Koh Korea Heraldin haastattelussa.

Eikä Galaxy Note7:stäkään esitelty enää kuin vain yksi, kaarevanäyttöinen versio.

Galaxy S7 -malleista edge-versio on myynyt tasanäyttöistä enemmän korkeammasta hinnastaan huolimatta ja tyylikkäältä näyttävästä kaareutuvasta näytöstä onkin tullut eräänlainen ”tavaramerkki” Samsungille huippuälypuhelinten välisessä kilvassa.

Korea Heraldin mukaan Samsung Display tulee tekemään tulevaan puhelimeen 5,1 ja 5,5 tuuman kokoisia kaareutuvia näyttöpaneeleja.

Aiemmin Galaxy S6 edgen osalta kaareutuvien näyttöjen tuotantokapasiteetti ei vielä riittänyt vastaamaan kysyntään, ja Samsungille ongelmia aiheuttikin edge-version liian kova ja vastaavasti perusversion heikko kysyntä. Tänä vuonna Galaxy S7 edgen yhteydessä ei enää edge-version osalta nähty vastaavia toimitusongelmia. Kaareutuvan näytön tulo ensi vuonna osaksi koko lippulaivamallistoa vaatii toki vielä selvästi enemmän kapasiteettia Samsungin tehtailta.

Aiemmat huhut ovat kertoneet lisäksi, että Galaxy S8:aan olisi luvassa virtuaalitodellisuuskäyttöä avittava 4K-tarkkuuden näyttö sekä kaksoiskamera. Myös mahdollinen 4K-tarkkuus voi vielä tuoda lisähaasteita näyttöjen tuotantoon.

Mitä todennäköisimmin Galaxy S8 julkistetaan alkukeväästä, mahdollisesti jälleen Mobile World Congressin yhteydessä. Tässä tapauksessa julkistuspäiväksi valikoituisi MWC:n aattosunnuntai eli 26. helmikuuta.

Samsung tuskin haluaa pitkittää Galaxy S8:n markkinoilletuloa kovin pitkälle, sillä se kaipaa kipeästi uutta myytävää huippuluokkaan sekä kilpensä kirkastamista nyt kun vuoden toisen puoliskon lippulaivauutuuden GalaxyNote7:n mainepaloi poroiksi akkukatastrofin myötä.