Uusi verkkokauppa Teknavi.com

”Galaxy S8:sta ei saa puhua sanaakaan” – huhut tulevasta käyvät kiivaina, vaikka Samsung muuta haluaisi

Samsung Galaxy S8 -huhut jatkuvat, vaikka Samsung itse haluaisi jotain aivan muuta. Korea Herald uutisoi, kuinka Samsung on poikkeuksellisella tavalla pyytänyt pitämään luottamukselliset tiedot salassa.

Korea Herald on saanut käsiinsä Samsung-johtajille ja -työntekijöille lähetetyn sähköpostin, jossa mainitaan ”toiminnallisten salaisuuksien vuotamisella voivan olla peruuttamattomia seurauksia, aiheuttaen merkittävän taloudellisen riskin yhtiölle ja johtavan rikkoutuviin kumppanisuhteisiin ja luottamuksen menetykseen”.

Samsung haluaa tiukentaa tietojen salassapitoa.

Samsung on kohdannut ennennäkemättömän tilanteen, kun sen vuoden toisen puoliskon huippu-uutuus Galaxy Note7 osoittautui räjähdysherkäksi ja kuopattiin nopeasti pysyvästi ylikuumenemisongelmien jatkuttua uusissa, jo turvallisiksi luulluissa vaihtolaitteissakin.

Nyt kaikki katseet ovat jo suuntautuneet vuodenvaihteen yli ensi vuoteen ja Galaxy S8:aan, vaikka Samsung haluaisi kaikkea muuta. Se todennäköisesti haluaisi keskittyä Galaxy S7:n myyntiin Note7:n sijaan. Muuten Samsungilta tärkeä joulusesonki on menossa mönkään huippu-uutuuden pudottua pois pelistä ja toisaalta huhujen ohjatessa ihmiset odottamaan vasta ensi vuotta.

”Samsung on ilmoittanut tavarantoimittajille, ettei Galaxy S8:aa tule mainita sanallakaan”, kommentoi lähde Korea Heraldille.

Korea Heraldin mukaan Galaxy S8:n julkistusta odotetaan ensi vuoden helmikuulle. Note7-fiaskon jälkeen on spekuloitu puhelimen julkaisun aikaistamisella, mutta vahvempia viitteitä tästä ei ole toistaiseksi kuultu. Edelleen todennäköisin julkistusajankohta Galaxy S8:lle on 26. helmikuuta, joka on Mobile World Congressia edeltävä sunnuntai – perinteisesti Barcelonan messujen suurimpien mobiiliuutuuksien julkistuspäivä.

Galaxy S8:nodotetaan tulevan Galaxy S7:n tavoin kahtena versiona, mutta molemmissa olisi huhujen mukaan sivuilla kaartuva näyttö — eroa olisi koossa: 5,1 ja 5,5 tuumaa. Lisäksi Galaxy S8:aan odotetaan suuria muutoksia koko puhelimen etupuolen täyttävän näytön ja suurempaan versioon odotettujen 4K-näytön sekä kaksoiskameran myötä. Sisäänsä Galaxy S8 on saamassa uudet 10 nanometrin tuotantoprosessilla varustetut piirit, Samsungin oman Exynos 8895:n ja Qualcommin Snapdragon 830:n.

Samsung on jo kertonut aloittaneensa 10 nanometrin piirituotannon.

Viimeksi aiemmin tänään Galaxy S8 oli esillä huhumyllyssä -se voi jäädä Samsungin ainoaksi lippulaivajulkistukseksi ensi vuonna, jos tiedot siirtymisestä vain yhteen huippupuhelimeen vuodessa pitävät paikkansa.