Samsung Galaxy S8 -huhuille jatkoa: tuplasti graafista suorituskykyä?

Ensi vuoden alkupuolella odotettavan Samsung Galaxy G8:n pääpiirteet alkavat jo paljastua. Aiempien huhujen jatkoksi nyt tarjolla on tietoa puhelimen sisältämästä grafiikkasuorittimesta.

Galaxy S8:n odotetaan tulevan Samsungin Exynos 8895 -järjestelmäpiirillä, jonka kellotaajuus voisi yltää jopa 3 gigahertsiin. Nyt SamMobile-sivusto on paljastanut tietoja, jotka ovat mahdollisesti lähtöisin tapauksesta, jossa Samsung-johtaja yritti varastaa luottamuksellisia tietoja Samsungilta.

SamMobilen mukaan Exynos 8895 sisältäisi ARMin uuden Mali-G71-grafiikkasuorittimen, joka on jopa 1,8-kertaisesti tehokkaampi kuin Mali-T880 MP12 -grafiikkasuoritin, joka löytyy Galaxy S7:n ja Galaxy Note7:n sisältä löytyvästä Exynis 8890 -piiristä.

Lisäksi huhutusti Mali-G71 pesisi kilpailevan Qualcommin tulevan Snapdragon 830:n sisältämän grafiikkasuorittimen GFXBench-suorituskykytestissä.

Mali-G71:ssä hyödynnetään uutta Bifrost-arkkitehtuuria, joka tarjoaa 4K- ja virtuaalitodellisuusvalmiuksia. Se tukee myös Vulkan-rajapintaa, OpenGL ES 3.2:ta, GPU Computea ja Androidin RenderScript-rajapintoja. 850 megahertsin kellotaajuudella sykkivä grafiikkasuoritin yltää 27,2 gigapikselin sekuntivauhtiin, joka on tuplasti Mali-T880:n verran.

4+4 suoritinytimellä edelleen todennäköisesti varustettu Exynos 8895 tullaan valmistamaan Samsungin uudella 10 nanometrin tuotantoprosessilla, mikä tuo etuja piirin virrankulutukseen, jonka kerrotaankin olevan jopa vain 5 wattia.

Piirin sisältämän kuvankäsittelysuorittimen suorituskyvyn kerrotaan myös paranevan 70-80 prosentilla aiemmasta Exynos-huippupiiristä, mikä varmasti avittaa Galaxy S8:aan odotettavan kaksoiskameran vikkelää toimintaa.

Lisäksi aiempien huhujen mukaan Galaxy S8 olisi tulossa kahdessa koossa 5,1 ja 5,5 tuuman sivuille kaartuvilla näytöillä, jotka voisivat tarjota 4K-tarkkuuden.