Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Samsung Galaxy S8 -malliin uudenlainen etukamera

 

Korealainen ETNews on kertonut Samsungin aikovan ottaa Galaxy S8:ssa käyttöön automaattitarkenteisen kameran myös edessä.

Useimmissa älypuhelimissa on nykyisin vielä kiinteällä tarkennuksella varustettu kamera, sillä usein etukameralla kuvataan vain kuvassa samalla etäisyydellä olevia kohteita. Lisäksi automaattitarkenteinen kamera tarvitsee enemmän tilaa ja Samsung tuleekin Galaxy S8:ssa käyttämään etukamerassa vähemmän tilaa vievää automaattitarkennustekniikkaa kuin on yleistä.

Automaattitarkenteinen kamera mahdollistaa paremmat kuvat, sillä kuvan tarkennus osuu sen myötä paremmin kohdalleen ja kuvasta tulee terävämpi.

Joissakin valituissa älypuhelimissa automaattitarkenteisia etukameroita jo nähty. Näistä täällä tutumpia ovat esimerkiksi Huawei P9 Plus sekä Sony Xperia XA.

Vielä toistaiseksi ei tiedetä, millainen Galaxy S8:n tuleva etukamera on tarkkuudeltaan, kennoltaan tai aukon kooltaan. Galaxy S7:ssä on 5 megapikselin etukamera f/1,7-aukolla.

Ainakin suurempi kokoisempaan Galaxy S8 -malliin odotetaan taakse uutuutena myös kaksoiskameraa.

Etupuoleltaan Galaxy S8:n odotetaan uudistuvan merkittävästi näytön kattaessa laitteen etupuolen ja sisältäessä myös sormenjälkitunnistimen. Etukameralle saattaa kuitenkin yhä olla tarpeeksi tilaa etupuolella ilman tavanomaisesta poikkeavia ratkaisuja.