Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Galaxy Note8 uusissa vuotokuvissa – tällaista huippupuhelinta Samsungilta odotetaan kuukauden kuluttua

Samsungin Galaxy Note8 BGR:n julkaisemissa vuotokuvissa.
Samsungin Galaxy Note8 BGR:n julkaisemissa vuotokuvissa.

Samsung esittelee uuden Galaxy Note8:n 23. päivä elokuuta Unpacked-julkistustilaisuudessa. BGR on saanut käsiinsä renderöityjä kuvia Galaxy Note8 -puhelimesta. Virallisia lehdistökuvia laitteesta ei ole vielä vuotanut, mutta tuoreet kuvat antavat varsin kattavan kuvan, millainen laite Samsungilta on tulossa.

Tuoreiden vuotokuvien perusteella Galaxy Note8 saa 18,5:9-kuvasuhteen kosketusnäytön, joka on astetta suurempi kuin Galaxy S8+:ssa. 6,3 tuuman kosketusnäyttö perustuisi tuttuun tyyliin AMOLED-tekniikkaan.

Laitteen näyttöön Samsung ei ole todennäköisesti saanut integroitua sormenjälkitunnistinta, vaan tunnistin sijaitsisi takakameroiden vieressä. Note8:n etupuolella olisi kuitenkin iirisskanneri. Puhelimen oikeassa kyljessä olisi virtanäppäin ja vasemmassa kyljessa äänenvoimakkuuden säätönäppämet sekä Bixby-näppäin.

Samsungin Galaxy Note -sarja on tunnettu tietysti S Pen -kosketusnäyttökynästä. Note8:n alalaidasta löytyisi S Pen -kosketusnäyttökynän säilytyspaikan lisäksi USB-C -portti sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Euroopassa Galaxy Note8:sta on tulossa toistaiseksi Samsungin kallein älypuhelin. Hinta on erittäin luotettavan vuotajan Evan Blassin mukaan 999 euroa. Suomessa tosin hinta saattaa kohota vielä korkeammalle, sillä Galaxy S8:n ja S8+:n 799 ja 899 euron Eurooppa-hinnatkin ovat täällä 829 ja 929 euroa.

Samsung Galaxy Note8:n huhutut tekniset ominaisuudet listattuna:

  • Näyttö: 6,3 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö 18,5:9-kuvasuhteella
  • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 835 / Samsung Exynos 8895
  • Muisti ja tallennustila: 6 gigatavua RAM-muistia, ainakin 64 gigatavua tallennustilaa
  • Kamera: 12 megapikselin kaksoiskamera takana
  • Akku: 3 300 milliampeeritunnin akku
Galaxy Note8 eri suunnista.
Galaxy Note8 eri suunnista.