Huawei pohjustaa jo parin kuukauden päässä olevaa uutuuttaan - haastaa Samsungin uuden huippupuhelimen

Huawei vahvisti aiemmin aikovansa järjestää 16. lokakuuta julkistustilaisuuden. Odotuksissa tuolloin on uusi Mate 10 -puhelinmallisto.

Nyt Huawei ennakkomarkkinoi uutuuttaan jo täydellä tohinalla. #beyondthegalaxy-tunnisteen kera uudessa kuvassa kerrotaan suuremman olevan hyvä. Samsung julkistaa myöhemmin tänään oman suurikokoisen huippu-uutuutensa Galaxy Note8:n, mikä nähtävästi aiheuttaa Huaweille paineita vihjata omasta haastajastaan jo pari kuukautta etukäteen.

Mate 10:een on aiemmin huhuttu 18:9-kuvasuhteen näyttöpaneelia, mahdollisesti 6 tuuman koossa. Uusimman kuvan perusteella puhelimen näytönreunukset ovat pienenemässä. Tosin toistaiseksi epäselvää on, kuinka pitkälle meneviä johtopäätöksiä uutuuden muodoista nyt julkaistusta kuvasta voi jo vetää.

Aiemmin huhuissa esillä olivat vain Mate 10 ja Mate 10 Lite. Sittemmin tuoreimmissa, ei kuitenkaan aivan luotettavimmissa, huhuissa esille on noussut myös Mate 10 Pro, eli Huawei saattaa seurata viime vuoden mallia ja esitellä huippupuhelimestaan Mate 10 -perusversion lisäksi Mate 10 Pron. Mate 10 Lite puolestaan on keskiluokan puhelin, jonka odotetaan olevan huippuluokkaa lähinnä nimeltään.

Mate 9 Pro eroaa Mate 9:stä ennen kaikkea kaarevalla näytöllään, mutta nähtäväksi jää, mitkä ovat mahdolliset Mate 10:n ja Mate 10 Pron erot.

Mate 10:stä ei ole nähty vielä luotettavia kuvavuotoja, mutta Huawein kuluttajaliiketoiminnan vetäjä Richard Yu vahvisti jo myös hiljattain tietoja puhelimesta. Lisäksi aiemmin tällä viikolla Huawein ennakkojulkaisu vahvisti puhelimessa olevan edelleen Leica-kaksoiskamera.

”Meillä tulee olemaan vielä tehokkaampi tuote”, Yu kertoi Bloombergin haastattelussa. ”Mate 10, jossa tulee olemaan paljon pidempi akunkesto varustettuna täydellä näytöllä, nopeammalla latauksella, paremmilla valokuvauskyvyillä ja monilla muilla ominaisuuksilla, jotka auttavat meitä kilpailemaan Applen kanssa”, totesi Yu.

Mate 10 onkin asemoitu Huawein vastaukseksi Samsungin uutuuden ohella myös Applen uudelle huippu-iPhonelle, jonka odotetaan myös saavan uudenlaisen näytön, joka kattaa käytännössä lähes koko puhelimen etupuolen.

Mate 10:n odotetaan myös jälleen toimivan Huawein uuden oman HiSilicon Kirin 970 -järjestelmäpiirin esittelevänä laitteena. Kirin 970 jatkaisi jo Kirin 960:stä tutuilla Cortex-A73-tehoytimillä, mutta tuotantotekniikassa tapahtuisi muutos 16 nanometristä 10 nanometriin. Tämä mahdollistaisi pienemmän lämmöntuotannon ja virrankulutuksen sekä näin myös kellotaajuuksia nostamalla paremman suorituskyvyn. Lisäksi grafiikkasuoritin vaihtuisi huhujen mukaan ARMin Mali-G71MP8:sta MP12-versioon, jossa on neljä ydintä enemmän Kirin 960:n grafiikkasuoritinta enemmän.

Mate 10:een on lisäksi huhuttu uutta 3D-tunnistukseen kykenevää kaksoiskameraa, jolla panostettaisiin lisättyyn todellisuuteen.