Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ensimmäinen uusi Android-Nokia sai viranomaishyväksynnän

Ensimmäinen Android-älypuhelin HMD Globalilta on saanut viranomaishyväksynnän Kiinassa. HMD Globalin odotetaan julkistavan ensimmäiset uudet Android-Nokiat alkuvuoden aikana, mutta tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä – Mobile World Congress helmikuun lopulla tosin on yksi hyvin todennäköinen vaihtoehto.

Kiinan 3C:n hyväksynnänsainyt HMD Globalin TA-1000-mallikoodia kantava laite. Puhelimen valmistaneeksi tehtaaksi on merkitty Foxconnin tytäryhtiön FIH Mobilen yksi yrityksistä.

Kuvia puhelimesta ei tässä yhteydessä paljastunut, ja myös tietojen osalta ei mitään kovin mullistavaa. TA-1000:n sisältämä 4G LTE -verkkoyhteyksien tuki ei ole lainkaan yllättävä. Latauksen osalta hyväksytty laite tulee tukemaan 5 voltin ja 2 ampeerin eli 10 watin pikalatausta, mikä ei kuitenkaan ole lähelläkään markkinoiden nopeimpia latausvaihtoehtoja.

Toistaiseksi ei tiedetä, mikä laite nyt hyväksytty Nokia TA-1000 oikein on. Aiemmin verkossa on nähty vuotoja Nokia D1C ja Nokia E1 -malleista.

Aiempien testausohjelmistopaljastusten perusteella Nokia D1C:ssä on1920×1080 pikselin näyttö, Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, 3 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 13 megapikselin taka- ja 8 megapikselin etukamera sekä Android 7.0 Nougat. Näytön koko olisi noin 5 tuumaa. D1C voi olla tulossa kahtena näytön kooltaan ja muistimääriltään eroavana versiona.

Nokia E1 olisi todennäköisesti Nokia D1C:tä edullisempi, sillä siitä näyttäisi vuotojen perusteella puuttuvan D1C:stä kotinäppäimesta löytyvä sormenjälkitunnistin.

Myöskään Nokia E1 ja D1C eivät välttämättä ole lopullisia mallinimiä, joilla puhelimet myyntiin tulevat.

HMD Global on kertonut aikovansa sijoittaa 500 miljoonaa dollaria ensimmäisen kolmen vuoden aikana uusien Nokia-älypuhelinten ja -tablettien markkinointiin ja myyntiin. Rahat on tarkoitus kerätä sijoittajilta sekä peruspuhelinliiketoiminnan tuotoista. HMD osti Nokia-peruspuhelinten toiminnan Microsoftilta.

DigiTimesin lähteiden mukaan ensimmäisten jatkoksi HMD Globalilta on ensi vuonna luvassa vielä neljä Android-Nokia-puhelinta myöhemmin toisen ja kolmannen vuosineljänneksen aikana.