Ennätystehokas Android-huippupuhelin saamassa myös kaksoiskameran – julki tällä viikolla

Xiaomi on jatkanut tällä viikolla julkistettavan uutuutensa ennakkokampanjaa paljastamalla nyt uudessa ennakkokuvassa tulevan puhelimen sisältävän myös kaksoiskameran.

27. syyskuuta pitäisi olla vuorossa Xiaomi Mi 5s:n julkistus laajojen ennakkohuhujen ja -paljastusten perusteella. Tosin aivan tuoreimmat väitetysti Xiaomilta tulevat viestit kertovat myös, ettei Mi 5s:ää olisi olemassa, mutta tässä lienee kyse ennemminkin jostain väärinkäsityksestä. Jo aiemmissa ennakoissaan Xiaomi on viitannut ainakin S:ään tulevan puhelimensa nimessä. Osa on arvaillut, että tulossa voisikin olla kookkaampi Mi Note S.

Oli nimi sitten mikä tahansa, Xiaomin uuteen puhelimeen odotetaan myös Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiiriä, joka vie sen kärkeen Android-puhelinten suorituskyvyssä. Aiemmin Xiaomi Mi 5s:n kerrottiin saavuttaneen AnTuTu-suorituskykytestissä yli 164 000 pistetä.

Mi 5s:ään huhuttiin kesän aikana kaksoiskameraa, mutta sittemmin huhuissa odotettiin laitteeseen vain yhtä 16 megapikselin takakameraa. Tiedot ovat siis sekavia ja muuttuvat matkan varrella– mahdollisesti juurikin sen vuoksi, että välillä ovat voineet mennä eri mallit sekaisin tai suunnitelmat aidostikin muuttua.

Pakkaa sekoittavat vielä puheet mahdollisesta suuremmasta Mi 5s Plus -versiosta 5,7 tuuman näytöllä.

Aiemmin Mi 5s:ään on lisäksi huhuttu 5,15 tuuman näyttöä 1920×1080 pikselillä, jopa 6 gigatavua RAM-muistia, 64 / 128 / 256 gigatavua tallennusmuistia sekä 3 490 milliampeeritunnin akkua tuella Qualcommin Quick Charge 3.0 -pikalataukselle USB-C-liitännällä.

Xiaomin pitäisi myös olla ottamassa käyttöön uusi Qualcommin ultraääniteknologiaan perustuva sormenjälkitunnistus, joka löytyy näyttölasin takaa ja voi tunnistaa myös märän tai likaisen sormen.