Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vedenkestävyys ei pian enää ole lippulaivapuhelimien yksinoikeus

Sony on jo pidempään tehnyt vedenkestäviä huippupuhelimia, mutta kun myös Applen ja Samsungin tämän vuoden huippupuhelimet tehtiin vedenkestäviksi, julistivat monet teknologiasivustot vedenkestävyyden olevan uusi standardi huippupuhelimissa. Sony on jonkin verran esitellyt vedenkestäviä edullisempiakin puhelinmalleja, mutta nyt myös Samsung on tuomassa vedenkestävyyden keskisarjan puhelimiin.

Samsungin tulevista 2017-mallisista Galaxy A -sarjan puhelimista on vuotojen myötä paljastunut paljon teknisiä yksityiskohtia, ja nyt SamMobile tietää kertoa, että ainakin malleista suurin, A7, on saamassa IP68-luokituksen, eli laite olisi pölytiivis ja kestäisi pitkäaikaisen upotuksen veteen.

SamMobilen mukaan tulevan Galaxy A7 (2017) -puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 5,68-tuumainen 1080p-tarkkuuden Super AMOLED -näyttö, kahdeksanytiminen Exynos 7880 -suoritin, kolmen gigatavun RAM-muisti, 32 gigatavun tallennusmuisti ja muistikorttipaikka. Kamerat sekä edessä takana on varustettu 16 megapikselin kennoilla ja takakameran aukkoluku on isohko ja hyvää valovoimaa lupaileva f/1,9.

Mitat IP68-luokitellulle laitteelle ovat157,69 x76,92 x7,8 millimetriä ja akun kapasiteetiksi kerrotaan 3600 milliampeerituntia. Muita ominaisuuksia ovat USB-C -liitäntä sekä sormenjälkitunnistin.

Nähtäväksi jää, tuleeko IP68-luokitus myös pienempiin A3- ja A5-malleihin, joiden tämänvuotiset versiot ovat olleet kohtuullisen suosittuja Suomessa. 2017-malliset A-sarjalaiset esiteltäneen virallisesti joulukuussa.